Intrekking derde wijziging Aanwijzingsbesluit hondenuitrengebieden

 

Deze bekendmaking is slechts een tekstplaatsing. De oorspronkelijke bekendmaking is op 30 augustus 2018, met kenmerk Gemeenteblad 2018, 15, geplaatst.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Westland;

 

gelezen het voorstel aan het college van B&W van 13 februari 2018, nr. 18-0026708;

 

gelet op artikel 2:57 van de Algemene plaatselijke verordening 2016;

 

Artikel 2:57 Loslopende honden

  • 1.

    Het is de eigenaar of houder van een hond verboden die hond te laten verblijven of te laten lopen:

    • a.

      op een openbare plaats zonder dat die hond aangelijnd is;

    • b.

      op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door het college aangewezen plaats;

    • c.

      op een openbare plaats zonder voorzien te zijn van een identificatiemerk dat de eigenaar of houder duidelijk doet kennen.

  • 2.

    Het bepaalde verbod in het eerste lid, aanhef en onder a is niet van toepassing op door het college aangewezen plaatsen.

  • 3.

    De verboden genoemd in het eerste lid, aanhef en onder a en b gelden niet voorzover de eigenaar of houder van een hond zich vanwege zijn handicap door een geleidehond laat begeleiden en de hond als zodanig aantoonbaar gekwalificeerd is of indien een eigenaar of houder van een hond deze aantoonbaar gekwalificeerd opleidt tot geleidehond.

 

Overwegende dat:

 

  • het college van burgemeester en wethouders om zijn moverende redenen op 19 april 2011, gewijzigd op 13 mei 2014 en 20 december 2016, een achttal plaatsen heeft aangewezen waar het verbod genoemd in artikel 2:57, lid 1 aanhef en onder a APV niet geldt;

  • de nieuwe locatie in de wijk het Woerdblok in Naaldwijk op 27 februari 2018 is aangewezen als hondenuitrengebied;

  • dat dit besluit veel weerstand heeft opgeroepen bij omwonenden, waarbij beperkt ruimtegebruik en overlast door loslopende honden worden benoemd en de voorbereidende werkzaamheden, onder andere om te voorkomen dat de honden uit het gebied wegrennen, nog niet zijn gestart;

 

besluit:

 

  • 1.

    Het besluit van 27 februari 2018 inzake de wijziging (uitbreiding) van het aanwijzingsbesluit hondenuitrengebieden, te weten het hondenuitrengebied Woerdblok, in te trekken.

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Naaldwijk, 7 augustus 2018

Burgemeester en wethouders van Westland,

de secretaris,

A.C. Spindler

de burgemeester,

A.M.A. van Ardenne-van der Hoeve

 

Indienen bezwaarschrift

Een belanghebbende die het niet eens is met dit besluit kan een bezwaarschrift schrijven naar de burgemeester, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk. Hij moet het bezwaarschrift hebben ingediend binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden. Het bezwaarschrift moet in ieder geval bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.

    de argumenten voor het bezwaar;

  • e.

    de handtekening van de indiener;

  • f.

    indien u bezwaar maakt namens een instelling: Een kopie van de statuten en ondertekening van het bezwaarschrift door alle functionarissen die volgens de statuten bevoegd zijn om de instelling in rechte te vertegenwoordigen (vaak zijn ingevolge de statuten de handtekeningen van meerdere bestuursleden noodzakelijk).

 

Om uw bezwaarschrift zo snel mogelijk af te kunnen handelen, verzoek ik u ook uw telefoonnummer te vermelden en een kopie van het besluit mee te sturen.

 

Voorlopige voorziening

Bij spoedeisend belang is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht van de rechtbank Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, telefoon 088-36 120 26. In dat geval moet u griffierecht betalen. U moet wel eerst een bezwaarschrift hebben ingediend.

 

Digitaal indienen verzoek om voorlopige voorziening

Het is ook mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening digitaal bij de rechtbank in te dienen via het Digitaal loket bestuursrecht ( https://loket.rechtspraak.nl/). Voor het digitaal verzenden van het verzoek om voorlopige voorziening dient u te beschikken over DigiD.

 

Informatie

Voor nadere informatie over de bezwaarschriftenprocedure verwijs ik u naar de website www.gemeentewestland.nl, daar kunt u de folder "bezwaar maken" downloaden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het Klant Contactcentrum

Naar boven