Besluit afkoppelen regenwater

Het College van burgemeester en wethouders van Uden;

 

Gelet op artikel 10.32a Wet milieubeheer en artikel 7 lid 1 van Waterafvoerverordening, de beperkte capaciteit van het bestaande openbaar vuilwaterriool (drukriolering), wateroverlast, klimaatverandering en de bestaande verdrogingsproblemen van de bodem binnen de gemeente;

 

overwegende, dat de gebiedskaart behorende bij dit besluit naar aanleiding van een ingediende zienswijze is gewijzigd;

besluit

  • 1.

    Het gebied zoals aangegeven op de aan onderhavig besluit aangehechte kaart [Gebiedsaanwijzing afkoppelen regenwater, d.d. 23-4-2018] definitief aan te wijzen als een gebied waarbinnen het verboden is om hemelwaterafvoerleidingen aan te sluiten of aangesloten te houden op het openbaar vuilwaterriool;

  • 2.

    De gebiedsaanwijzing treedt in werking met ingang van de derde dag na de dag waarop zij bekend is gemaakt;

  • 3.

    De eigenaren, beperkt gerechtigden en overige rechthebbenden van percelen binnen het aangewezen gebied te verplichten om binnen 3 maanden nadat onderhavig besluit in werking is getreden, af te koppelen en afgekoppeld te houden van het openbaar vuilwaterriool.

Uden, 28 augustus 2018

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Reageren op het besluit

Het voorgenomen besluit heeft vanaf 9 februari 2018 zes weken ter inzage gelegen. Door belanghebbenden kan beroep worden ingesteld tegen het besluit indien:

 

  • Een belanghebbende tijdig een zienswijze tegen het voorgenomen heeft ingediend;

  • belanghebbende aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgenomen kenbaar te maken.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. De termijn voor het indienen van beroep bedraagt zes weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven