Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019

Op grond van de Winkeltijdenwet is het verboden om winkels op zon- en feestdagen en op werkdagen voor 6 uur en na 22 uur open te stellen. Gemeenten kunnen echter zelf bepalen of – en in hoeverre – zij vrijstelling of ontheffing verlenen van deze verboden. Dit wordt vastgelegd in een winkeltijdenverordening.

 

Op 4 september 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders de concept-Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019 vastgesteld. De drie gemeenten die zijn opgegaan in de gemeente Midden-Groningen hadden ieder een winkeltijdenverordening. Middels de concept-Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019 worden deze geharmoniseerd.

 

Kern van de concept-Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019 is dat de winkels in de gemeente Midden-Groningen op alle zon- en feestdagen open mogen tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

 

Voordat de gemeenteraad de Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019 vaststelt, worden inwoners en belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om aan de gemeente kenbaar te maken wat hij/zij van de concept-verordening vindt.

 

Inzagetermijn

De concept-Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019 ligt ter inzage van maandag 24 september tot en met maandag 5 november 2018. Tijdens deze termijn kunt u de concept-Winkeltijdenverordening raadplegen via de gemeentelijke website: https://www.midden-groningen.nl/actueel/publicatie/bekendmakingen.

Daarnaast ligt een papieren versie van de concept-Winkeltijdenverordening Midden-Groningen 2019 tijdens de openingstijden ter inzage bij het Contactplein van het gemeentehuis in Hoogezand.

 

Zienswijze

U kunt tijdens de periode van terinzagelegging een reactie geven op het plan door middel van een zienswijze.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van ‘concept-Winkeltijdenverordening’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Hoekstra, via telefoonnummer: (0598) 37 37 37. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie.

Naar boven