Verleende evenementenvergunning en ontheffing op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet, ‘Soundbites Festival’, 22 september 2018, binnenstad, Monnickendam

Op 13 september 2018 hebben de burgemeester en burgemeester en wethouders op grond van artikel 2:25 en artikel 4:6 van de Algemene en Plaatselijke Verordening Waterland 2010 besloten een evenementenvergunning en een ontheffing voor geluid te verlenen aan: de werkgroep Lokaal Talent van Stichting Uit de Kunst, voor: 

  • het organiseren en houden van het Soundbites Festival op zaterdag 22 september 2018 van 17.00 - 21.00 uur in de binnenstad van Monnickendam;

  • het plaatsen van een tent op de Beestenmarkt en het Schulpzand en kramen op diverse locaties in de binnenstad;

  • het ten gehore brengen van versterkte livemuziek op zaterdag 22 september van 17.00 - 21.00 uur.

 

Ook heeft de burgemeester op 17 september 2018 besloten om op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet een ontheffing te verlenen aan de werkgroep Lokaal Talent van Stichting Uit de Kunst, voor:

  • het verstrekken van zwak-alcoholhoudende dranken bij bijzondere gelegenheden van zeer tijdelijke aard, namelijk het evenement ‘Soundbites Festival’ op zaterdag 22 september 2018 van 17.00-21.00 uur op diverse locaties in de binnenstad van Monnickendam.

 

Afsluitingen en parkeerverbod

Vanwege de opbouw en afbouw en het evenement zelf is een deel van de binnenstad van Monnickendam van 14.30-22.30 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. De volgende straten worden afgesloten: Havenstraat vanaf Four Seasons, de Haven tot en met de Middendam inclusief de Damsluis, de Gooische Kaai, ’t Prooyen/ Schulpzand, de Beestenmarkt, ‘t Zand richting de Middendam en de Middendam zelf.

Daarnaast worden verschillende parkeerplaatsen gebruikt tijdens het evenement. Het is verboden om vanaf zaterdag 22 september 14.30 uur gebruik te maken van de parkeerplaatsen op of aan de Beestenmarkt, het Schulpzand, het Zuideinde t.h.v. nummer 2 en 4 en nummer 26 t/m 30 en het ’t Prooyen: t.h.v. de loswal en Leguit&Roos. Hiervoor worden borden geplaatst.

  

Heeft u bezwaar?

Bent u het niet eens met deze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester. Dit geldt ook voor andere belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit. Het adres is:

Burgemeester van Waterland, Postbus 1000, 1140 BA MONNICKENDAM.

 

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden. Schrijf in uw bezwaarschrift ten minste:

  • uw naam, adres en handtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar tegen maakt

  • de reden waarom u bezwaar maakt.

 

Wilt u een voorlopige voorziening treffen of de beschikking schorsen? Dit kunt u vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland. Het adres is:

Rechtbank Noord-Holland

Postbus 1621

2003 BR HAARLEM

Na ontvangst van het verzoekschrift geeft de rechtbank informatie over de heffing van griffierecht.

Naar boven