1e wijziging Verordening reinigingsheffingen 2018

DE RAAD DER GEMEENTE EPE

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr. 2018-07591d.d. 11 september 2018;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel 15.33 van de Wet milieubeheer;

BESLUIT

Vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de:

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 (1e wijziging).

Artikel I

Na artikel 11 wordt een nieuw artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 11a Vrijstelling

De rechten worden niet geheven voor de inzameling van gescheiden afval bij scholen die meedoen aan het educatieproject Cleanwise.

Artikel II

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking.

Epe, 11 oktober 2018

De raad voornoemd,

de voorzitter, de griffier,

Ir. H. van der Hoeve MPA V. Smit.

Toelichting 1e wijziging Verordening reinigingsheffingen 2018

Met het besluit van de raad om grondstoffen bij scholen in te zamelen , is voorzien dat die inzameling gratis plaatsvindt. Scholen zorgen zelf voor de inzameling van hun restafval. Gratis inzameling is alleen mogelijk indien daarvoor een vrijstelling in deze verordening wordt opgenomen. Daartoe is deze wijziging van de verordening nodig. De vrijstelling wordt gemotiveerd vanuit de gedachte dat afvalscheiding van algemeen belang is in een duurzame samenleving. Scholen krijgen daarbij een rol om via educatie het bewustzijn van dit belang te vergroten. Daarbij past dat op scholen zelf ook scheiding van afval plaatsvindt. Om dat mogelijk te maken kunnen scholen meeliften met de inzameling van de GFT, papier en PMD grondstoffenstromen die via Circulus-Berkel worden ingezameld. Als tegenprestatie voor de educatieve rol die scholen hierin vervullen en als extra stimulans vindt die inzameling gratis plaats bij scholen die aan het educatieproject Cleanwise meedoen. In het voorstel aan de raad met nummer 2018-07592 is een en ander nader uitgewerkt.

 

Naar boven