Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard

 

 

4 september 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

 

 

Notitie onderwijsachterstandenbeleid

Samenvatting

Het college stelt de notitie onderwijsachterstandenbeleid 2018-2021 en het uitvoeringsprogramma ‘samen investeren in jonge kinderen’ 2018 vast. In dit beleid wordt beschreven hoe de gemeente uitvoering geeft aan de wettelijke taak Voor- en Vroegschoolse Educatie. Deze taak is er erop gericht ontwikkelingsachterstanden bij kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar te voorkomen of te verminderen door middel van educatieve programma’s.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stelt de notitie onderwijsachterstandenbeleid 2018-2021 vast;

  • 2.

    stelt het bijbehorende uitvoeringsprogramma ‘ samen investeren in jonge kinderen’ 2018 vast;

  • 3.

    stemt in met de raadsinformatiebrief.

 

 

Convenant aanleg glasvezel

Same n vatting

De gemeente sluit met twee marktpartijen, die de ambitie hebben uitgesproken om het buitengebied van de gemeente Krimpenerwaard te voorzien van glasvezel, een convenant af. Via vraagbundelingscampagnes bieden deze bedrijven inwoners de mogelijkheid zich in te schrijven, zodat, bij voldoende deelname, het buitengebied door de marktpartijen wordt voorzien van glasvezel.

 

Besluit

  • 1.

    Het college sluit met twee marktpartijen elk een convenant af, voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Krimpenerwaard;

  • 2.

    De burgemeester mandateert de portefeuillehouder Economie tot het ondertekenen van het convenant.

 

 

Ontwerp bestemmingsplan Oosteinde 4 en Prinses Beatrixstraat 3 in Berkenwoude

Samenvatting:

Het college heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Oosteinde 4 en Prinses Beatrixstraat 3 in Berkenwoude. Het gaat om het realiseren van een nieuwe kerk voor de Gereformeerde Gemeente van Berkenwoude. Op de locatie van de vrijgekomen kerk wordt woningbouw gerealiseerd. Dit zullen maximaal 5 woningen of 6 appartementen zijn. Het ontwerp bestemmingsplan wordt voor zes weken ter inzage gelegd.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met de ‘Nota van beantwoording’;

  • 2.

    Stemt in met het ontwerp bestemmingplan Oosteinde 4 en Prinses Beatrixstraat 3 in Berkenwoude met IDN.IMRO.1931.BerkenwoudeOPBW-0001.

Naar boven