Gemeente Heerlen - Actieplan Geluid 2018

 

Het definitief Actieplan Geluid 2018 is vastgesteld. De zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven het ontwerp actieplan geluid te wijzigen. De raad heeft ingestemd met het actieplan en enkele vragen gesteld.

Het Actieplan Geluid ligt met ingang van 12 september 2018 gedurende zes weken ter inzage.

Het actieplan is geen voor beroep vatbaar besluit, omdat het alleen beleidvoornemens en voorgenomen maatregelen bevat en niet is gericht op direct rechtsgevolg. Dit houdt in dat tegen het vastgestelde actieplan geen beroep openstaat.

Toelichting

Het Actieplan Geluid is gericht op de aanpak van de geluidsoverlast van wegverkeer. Het is een actualisatie van het actieplan geluid van 2013. Ten opzichte van vijf jaar geleden is het aantal mensen dat geluidsoverlast ondervindt met circa 5 % verminderd. Het actieplan doet voorstellen om geluidhinder te verminderen in de komende periode van 5 tot 10 jaar. Alle plekken aanpakken is in de praktijk niet mogelijk.

Het definitieve actieplan is vanaf 12 september 2018 te vinden op www.heerlen.nl via bekendmakingen. U kunt het ontwerp actieplan ook inzien bij de Informatiebalie (balie 1-2) van de afdeling Publiekszaken, Stadhuis, Geleenstraat 27 Heerlen. Openingstijden zijn van maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Naar boven