VASTSTELLING VAN DE WIJZIGING VAN DE BELEIDSREGELS VERGUNNINGVERLENING TERRASSEN DEN HAAG 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

gelet op artikel 4:81 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 2:10 van de Algemene

plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag;

 

besluit:

de volgende Beleidsregel tot wijziging van de Beleidsregels vergunningverlening terrassen Den Haag

2016 vast te stellen.

 

Artikel I

De Beleidsregels vergunningverlening terrassen Den Haag 2016 worden gewijzigd als volgt:

 

A in 10. wordt na “Vergunningen op parkeerplaatsen worden verleend in die gevallen waar een terras op het trottoir niet mogelijk dan wel erg beperkt (minder dan 1,50 m diep) is.” ingevoegd: Voor het gedeelte van de Weimarstraat tussen Suezkade en Beeklaan geldt dat het trottoir niet behoeft te voldoen aan de voorwaarde dat een terras op het trottoir niet mogelijk dan wel erg beperkt (minder dan 1,50 m diep) is;

 

B. 12. wordt als volgt gewijzigd:

bij strijdigheid met de vorenstaande beleidsregels zijn de vorenstaande beleidsregels tot 1 maart 2018 niet van toepassing op het verlenen van een vergunning voor terraselementen en/of terrassen, indien er voor deze terraselementen en/of terrassen reeds een vergunning was afgegeven na 1 maart 2013 en voor zover de aanvraag niet afwijkt van de laatst afgegeven vergunning. Vanaf 1 maart 2018 dienen alle terraselementen en/of terrassen, uitgezonderd terrassen op parkeerplaatsen waarvoor reeds een vergunning was afgegeven en waarvan de aanvraag niet afwijkt van de laatst gegeven vergunning na 1 maart 2013, onverkort aan de vorenstaande beleidsregels te voldoen.

 

Bij strijdigheid met de vorenstaande beleidsregels zijn de vorenstaande beleidsregels tot 1 maart 2019 niet van toepassing op het verlenen van een vergunning voor terrassen op parkeerplaatsen, waarvoor reeds een vergunning was afgegeven en waarvan de aanvraag niet afwijkt van de laatst afgegeven vergunning na 1 maart 2013. Vanaf 1 maart 2019 dienen alle terrassen op parkeerplaatsen onverkort aan de vorenstaande beleidsregels te voldoen.

 

Artikel II

Deze beleidsregel treedt in werking op 1 maart 2018 en vervalt met ingang van 1 maart 2019.

 

Den Haag, 9 januari 2018

 

Het college van burgemeester en wethouders,

 

 

de secretaris

 

de locoburgemeester

Peter Hennephof

Saskia Bruines

 

Naar boven