Wijziging Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Gouda

Deze regeling is eerder al op gebruikelijke wijze bekend gemaakt. Door deze publicatie wordt het nu ook bekend gemaakt via het elektronisch en algemeen toegankelijke Gemeenteblad.

 

 

burgemeester en wethouders van gouda

Gelezen het advies van 17 februari 2014; ;

Gelet op de wettelijke grondslagen;

Gelet op het collegebesluit d.d. 5 februari 2013;

Gezien de door het Georganiseerd Overleg verleende instemming: .

 

Overwegende dat het nodig is om de Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Gouda te wijzigen doordat het Stadhuis, gevestigd aan de Markt 1 te Gouda vanaf 1 april 2013 is aangewezen als Huis der gemeente door de verhuur van het Stadhuis.

 

besluiten:

 

vast te stellen de volgende wijzigingen van de

 

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Gouda

 

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 1 Begripsbepalingen

  • c.

    Huis der gemeente:

    alle locaties die bij collegebesluit hiertoe zijn aangewezen

     

     

  • ---

Artikel 1 Begripsbepalingen

  • c.

    Huis der gemeente:

    alle locaties die bij collegebesluit hiertoe zijn aangewezen:

    • 1.

      het Stadhuis, gevestigd aan de Markt 1 te Gouda

    • 2.

      alle overige aangewezen trouwlocaties

  • g.

    Huis van de Stad:

    locatie, gevestigd aan het Burgemeester Jamesplein 1 te Gouda

Artikel 3 Vergoeding

  • 1.
    • a.

      De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per verbintenis in het Stadhuis, die gelijk is aan driemaal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van salarisschaal 8 van bijlage Ila van de CAR-GUWO.

    • b.

      De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per verbintenis in het Huis der gemeente, die gelijk is aan viermaal het uurloon behorende bij het hoogste bedrag van salarisschaal 8 van bijlage Ila van de CAR-GUWO.

       

       

       

       

       

    • c.

      ---

Artikel 3 Vergoeding

  • 1.
    • a.

      De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per verbintenis in het Huis van de Stad, die gelijk is aan viermaal het uurloon, behorende bij het hoogste bedrag van salarisschaal 8 van bijlage Ila van de CAR-GUWO.

       

       

    • b.
      • 1.

        De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per verbintenis voor de aangewezen trouwlocatie het Stadhuis, die gelijk is aan viermaal het uurloon, behorende bij het hoogste bedrag van salarisschaal 8 van bijlage Ila van de CAR-GUWO.

      • 2.

        De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ontvangt een bezoldiging in de vorm van een vergoeding per verbintenis voor alle overige aangewezen locaties, die gelijk is aan vijfmaal het uurloon, behorende bij het hoogste bedrag van salarisschaal 8 van bijlage Ila van de CAR-GUWO.

    • c.

      Indien de dag waarop de verbintenis plaats-vindt, aangemerkt wordt als een algemeen erkende feestdag, dan ontvangt de buitenge-woon ambtenaar van de burgerlijke stand hiervoor één uur extra.

 

Inwerkingtreding

De wijzigingen van deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2013.

 

Aldus besloten in de vergadering van 18 maart 2014

 

Burgemeester en wethouders van Gouda,

getekend door burgemeester, M. Schoenmaker

Toelichting Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Gouda

Vanaf 1 april 2013 zijn er geen ambtenaren meer werkzaam in het Stadhuis. Het Stadhuis is hierdoor geen gemeentehuis meer, zoals bedoeld in artikel 1 van het Besluit burgerlijke stand 1994. Het voltrekken van huwelijken in het Stadhuis zal hierdoor niet meer mogelijk zijn, tenzij het Stadhuis is aangewezen als "Huis der gemeente". Het stadhuis is inmiddels bij collegebesluit van 5 februari 2013 als Huis der gemeente aangewezen.

 

Het Stadhuis valt nu onder het begrip Huis der gemeente, zoals reeds verwoord in de huidige Rechtspositie-regeling. Dit begrip is gedefinieerd met: alle locaties die bij collegebesluit hiertoe zijn aangewezen.

 

Begripsbepalingen

Als gevolg van het feit dat het Stadhuis bij eerder collegebesluit is aangewezen als een trouwlocatie en in die zin onder het reeds bestaande begrip Huis der gemeente valt, is de begripsbepaling in die zin dan ook aangepast.

Ook het Huis van de Stad is toegevoegd bij de begripsbepalingen.

 

Vergoeding

In de huidige regeling is vastgelegd dat voor het voltrekken van een huwelijk voor een aangewezen trouwlocatie een hogere vergoeding wordt toegekend. Qua voorbereiding en nazorg vraagt dit meer tijd van een trouwambte-naar. Omdat het voltrekken van een huwelijk in het Stadhuis, inclusief de Burgerhal, voor een trouwambtenaar hetzelfde blijft als voorheen, is er een knip aangebracht in de hoogte van de vergoeding voor een aangewezen trouwlocatie.

Ook is nu vastgelegd de hoogte van de vergoeding voor het registreren van een partnerschap en eventuele huwelijken in het Huis van de Stad. Per verbintenis in het Huis van de Stad wordt het viermaal hiervoor bedoelde uurloon toegekend.

Tevens is nu vastgelegd dat bij een verbintenis op een algemeen erkende feestdag, de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand hiervoor één uur extra ontvangt. In veel gemeenten is een dergelijke regeling al gemeengoed.

 

Naar boven