Wijziging Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie, gemeente Amsterdam

 

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

 

Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 28 augustus 2018 hebben besloten:

 

Vast te stellen het besluit tot wijziging van het Bevoegdhedenbesluit dat als bijlage 1 is opgenomen

 

 

  • 1.

    Aan Bijlage 4 wordt, in het overzicht van de verschillende directies, na onderdeel V. een onderdeel toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

    VI.

    • 1.

      Directie Stadswerken

 

  • 2.

    Aan Bijlage 4, wordt na onderdeel V. een onderdeel toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

    VI.

    1. Directie Stadswerken

 

A. Wegenverkeerswet

 

Gemandateerd aan de directeur van de directie Stadswerken worden de volgende bevoegdheden gemandateerd op grond van de Wegenverkeerswet:

 

Gemandateerd aan de directeur van de directie Stadswerken worden de volgende bevoegdheden op grond van de Wegenverkeerswet 1994:

a. Het nemen van verkeersbesluiten en het plaatsen van verkeersborden, voor zover het plusnet auto, plusnet ov tram, hoofdnet ov tram en basisnet ov tram betreft (artikel 15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994).

b. Het nemen van verkeersbesluiten en het plaatsen van verkeersborden op alle wegen als sprake is van een grootstedelijk project of als sprake is van beheer, onderhoud vervanging en uitbreiding van assets en dit een stedelijke taak betreft of een stedelijk belang heeft (artikel15 en 18 van de Wegenverkeerswet 1994).

c. Het toepassen en plaatsen van verkeerstekens en onderborden alsmede het nemen van maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer die niet krachtens een verkeersbesluit geschieden en wanneer er sprake is van een grootschalig project (artikel 17 Wegenverkeerswet 1994).

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Femke Halsema,

burgemeester

Wil Rutten,

waarnemend gemeentesecretaris

Naar boven