Ontwerp bestemmingsplan ‘Meeden – Tankstation’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Meeden – Tankstation’, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1952.bpmeetankstation-on01, vanaf 6 september 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Aan de Hereweg 167 in Meeden staat al sinds jaar en dag een tankstation. Er is een initiatief ingekomen voor de bouw van een nieuw tankstation nabij Meeden, direct oostelijk van de N33. Het gaat hier om een bedrijfsverplaatsing vanuit het centrum van Meeden, waarbij het nieuwe tankstation in de plaats komt van het huidige tankstation aan de Hereweg. Het huidige tankstation is per 1 augustus gesloten en er wordt een nieuwe invulling voor het pand gezocht. Onder andere wonen, detailhandel, dienstverlening en horeca zijn toegestaan.

 

Het nieuwe tankstation is gepland aan de oostzijde van de Beneden Veensloot, schuin tegenover de bestaande carpoolplaats. Het nieuwe tankstation wordt een onbemande pomp. In eerste instantie wordt één pompeiland gerealiseerd met aan weerszijden een tankplek. In de toekomst is ook een uitbreiding mogelijk in de vorm van een tweede pompeiland met twee extra tankplekken.

 

Het plan inzien

Het ontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 6 september 2018 tot en met woensdag 17 oktober 2018. Tijdens deze termijn kunt u het ontwerp bestemmingsplan raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl. Digitaal kunt u het plan ook bekijken via de gemeentelijke website, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Meeden. Daarnaast ligt een papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan tijdens de openingstijden ter inzage bij het Contactplein van het gemeentehuis in Hoogezand.

 

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Tot en met 17 oktober 2018 kan een ieder zijn zienswijze(n) indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van bestemmingsplan ‘Meeden - Tankstation’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering, via telefoonnummer: (0598) 37 37 37. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie.

 

Hoogezand, 5 september 2018

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen

Naar boven