Bekendmaking ‘PALET Regionaal Afwegingskader Grootschalige Duurzame energieopwekking’

Burgemeester en wethouders maken op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht bekend dat de ontwerp-Beleidsregel ‘PALET Regionaal Afwegingskader Grootschalige Duurzame energieopwekking’ met ingang van 30 augustus 2018 6 weken ter inzage ligt voor inspraak.

Uitleg

Het RAK vormt een toetsingskader waaraan grootschalige duurzame energieprojecten getoetst zullen worden, naast andere geldende kaders. Het is een instrument dat tot doel heeft om een regionale/gemeentelijke versnelling van de uitwerking en realisatie van projecten die invulling geven aan de Parkstad Limburg Energietransitie (PALET) -doelstellingen tot stand te brengen. Daarnaast wordt middels dit toetsingskader duidelijkheid gecreëerd richting de samenleving (bedrijven, inwoners en initiatiefnemers) over de randvoorwaarden van de samenwerkende overheden in Parkstad als het gaat om projecten op het gebied van grootschalige duurzame energieopwekking (vooralsnog zon- en windenergie).

Reageren

De ontwerp-Beleidsregel ‘PALET Regionaal Afwegingskader Grootschalige Duurzame energieopwekking’ ligt voor ingezetenen en belanghebbenden ter inzage van 30 augustus tot en met 10 oktober 2018.

U kunt de stukken inzien via www.overheid.nl – lokale wet en regelgeving.

Om de stukken in te zien kunt u ook een afspraak maken bij Loket Vergunningen via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555).

Tijdens de inzagetermijn kunt u eventuele zienswijzen schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG), danwel mondeling bij het college van burgemeester en wethouders indienen.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden contact opnemen met ons Klant Contact Centrum. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

 

Naar boven