Wijziging voorschrift omgevingsvergunning Bankenstraat 61

Burgemeester en wethouders hebben van Varkensbedrijf Banken BV, per adres Bankenstraat 61 te 4871 ND Etten-Leur een verzoek ontvangen voor het vervangen van een voorschrift, zoals dat onder punt 4 is verbonden aan de onherroepelijke omgevingsvergunning van 17 juni 2015 voor het bouwen van een nieuwe varkensstal aan de Bankenstraat 61. Betreffend voorschrift heeft betrekking op het realiseren van noodzakelijke voorzieningen om de bereikbaarheid van de achterkant van het bedrijfsperceel te waarborgen. Voordat met de bouw van de stal mag worden gestart, moeten de voorzieningen zijn gerealiseerd.

Het verzoek betreft nu het gelijktijdig met de bouw van de stal aanleggen van een zogenaamde droge blusleiding vanuit de primaire blusvoorziening aan de straatzijde van het perceel tot aan de achterzijde van het perceel.

Omdat naar de mening van het college van burgemeester en wethouders hier sprake is van een gelijkwaardige oplossing zoal bedoeld in artikel 1.3 van het Bouwbesluit 2012, heeft het college besloten om voorschrift 4 van de omgevingsvergunning van 17 juni 2015 als volgt te vervangen:

“Bij de bouw van het vergunde project dient gelijktijdig een droge blusleiding te worden aangebracht met twee brandslangaansluitingen ter hoogte van de deuren in de zuidgevel van de nieuwe varkensstal en een aansluitvoorziening achter op het perceel, een en ander overeenkomstig de bij het verzoek van 4 mei 2018 gevoegde tekening met toelichting. Deze gelijkwaardige oplossing als hiervoor bedoeld moet bij het gebruik van het bouwwerk in stand worden gehouden”.

Het besluit is op 5 juli 2018 bekendgemaakt aan aanvrager.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken (met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager) tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan college van burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur. In dat geval kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda, ook worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven