Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Bestemmingsplan Rozenstraat e.o. Leerdam

De woningen in de Rozenstraat en omgeving in Leerdam worden gesloopt en vervangen door nieuwe woningen. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Rozenstraat e.o.’ opgesteld.

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van woningen binnen het plangebied vanwege industrie hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarden die genoemd zijn in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarden. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarden is verleend.

Inzien

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken ligt vanaf 2 augustus 2018 tot en met 12 september 2018 ter inzage. U kunt de documenten tijdens de inzagetermijn inzien bij de publieksbalie in het stadhuis van de gemeente Leerdam.

Zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na deze publicatie zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw brief richten aan:

College van burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam

Postbus 15

4140 AA Leerdam

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via telefoonnummer (0345) 63 63 63 een afspraak maken met mevrouw A. Siesling, van het team Ruimte, bereikbaar iedere werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens haar afwezigheid kunt u daarvoor de heer M. van Gent, van het team Projecten, benaderen.

Leerdam, 1 augustus 2018

Naar boven