Wijzigingsbesluit Mandaat volmacht en machtigingregeling gemeente Waterland 2016

Op 16 januari 2018 heeft ons college de Mandaat, volmacht en machtigingregeling gewijzigd vastgesteld.

 

De regeling wordt ieder half jaar geactualiseerd.

De datum van inwerkingtreding staat in de regeling genoemd.

U kunt de gehele regeling vinden op www.overheid.nl onder lokale wet- en regelgeving. Daarnaast ligt de regeling ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en ontvangt u op verzoek een afschrift.

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 januari 2018;

 

overwegende dat het wenselijk is om te komen tot een wijziging van de Mandaat, volmacht en machtigingregeling gemeente Waterland 2016;

 

gelet op artikel 168, artikel 171 Gemeentewet en Afdeling 10.1.1 Algemene wet bestuursrecht,

 

B E S L U I T :

vast te stellen de navolgende wijziging van de Mandaat, volmacht en machtigingregeling gemeente Waterland 2016. 

Artikel I

A.

In bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie, nummer 1.29, vervalt de zinsnede ‘en het verstrekken van informatie’

 

B.

Aan bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie wordt na nummer 1.29 twee nummers toegevoegd, luidende:

 

Nr.

Omschrijving

Soort Bevoegd

heid *)

Grondslag

Bevoegd

Mandaat

aan

Voorwaarden/Beperkingen/opmer-

kingen

1.29.1

Het verrichten van de werkzaamheden die nodig zijn ter uitvoering van artikel 34a van de Wet bescherming persoonsgegevens

MG

Artikel 34a Wet bescherming persoonsgegevens / Meldplicht datalekken

College, burgemeester

Secr/alg.directeur

Medewerker

 

1.29.2

Het nemen van een beslissing en verstrekken van informatie op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens

M

Wet bescherming persoonsgegevens

College, burgemeester

Medewerker

Eerst advies inwinnen bij privacy-functionaris

 

C.

In bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie, nummers 1.33 t/m 1.36, wordt vóór het woord ‘Secr. adviescie bezwaarschriften’ toegevoegd het woord:  (plv).

 

D.

In bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie, nummer 1.43, wordt in de kolom ‘Voorwaarden/beperkingen/opmerkingen’ toegevoegd de zinsnede: indien gehandeld wordt in afwijking van het handhaving uitvoeringsprogramma (hup).

 

E.

In bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie, nummer 1.44, wordt het woord ‘Afdelingshoofd’ vervangen door: Medewerker.

 

F.

In bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie, na nummer 1.47, komt de kop als volgt te luiden:

ALGEMEEN: AANBESTEDING EN INKOOP

N.b. het aangaan van overeenkomsten die niet vallen onder aanbesteding en inkoop (bv samenwerkingsovereenkomst, raamovereenkomst, intentieovereenkomst, bewerkersovereenkomst, SOK/EOK (projectontwikkeling) vallen niet onder mandaat dus voorleggen aan college.

 

G.

In bijlage 1 Mandaat, volmacht en machtigingregister Algemene bevoegdheden organisatie, nummers 1.50 en 1.54, wordt na het woord ‘offerteaanvraag’ toegevoegd: of selectiedocument.

 

H.

In bijlage 2 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Algemene en Juridische Zaken, nrs. 2.1 t/m 2.9 en 2.11, 2.14, 2.16 en 2.20 wordt het woord ‘Afdelingshoofd’ gewijzigd in: Medewerker.

 

I.

In bijlage 2 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Algemene en Juridische Zaken, nr. 2.2 wordt aan het kopje ‘Voorwaarden/Beperkingen/opmerkingen’ toegevoegd: Grote evenementen na afstemming met afdelingshoofd.

 

J.

In bijlage 2 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Algemene en Juridische Zaken, nr. 2.18 wordt aan het kopje ‘Voorwaarden/Beperkingen/opmerkingen’ toegevoegd: Weigeringen in mandaat aan afdelingshoofd.

 

K.

In bijlage 2 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Algemene en Juridische Zaken, nr. 2.20 wordt aan het kopje ‘Voorwaarden/Beperkingen/opmerkingen’ toegevoegd: Na afstemming met afdelingshoofd.

 

L.

In bijlage 6 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Personeel & Organisatie, nummer 6.59, wordt na de zinsnede ‘medewerkers met aanstelling’ toegevoegd: of arbeidsovereenkomst.

 

M.

In bijlage 7 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Publiekzaken, wordt bij de nrs 7.2, 7.7, 7.8, 7.9 en 7.12, het woord ‘afdelingshoofd’ vervangen door: medewerker.

 

N.

In bijlage 7 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Publiekzaken, wordt bij bij nr. 7.10 na het woord ‘Ontheffingen’ toegevoegd: en vergunningen.

 

O.

In bijlage 7 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Publiekzaken, wordt bij bij nr. 7.10 voor de zinsnede ‘in overleg met’ toegevoegd: Afwijkingen.

 

P.

In bijlage 8 Mandaat, volmacht en machtigingregistrer Afdeling VROM, wordt wordt na 8.21, een nummer 8.22 toegevoegd, luidende:  

 

8.22

Initiatiefnemer informeren dat er geen MER hoeft te worden opgesteld.

M

Artikel 7.17 lid 1 Wm

College

Afdelingshoofd

 

Q.

In bijlage 9 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Zorg en Welzijn, de nummers 9.5 en 9.7, wordt aan het kopje ‘Voorwaarden/Beperkingen/opmerkingen’ toegevoegd: Consulent Sociaal Domein met specialisatie participatie Rb-code 57.

 

R.

In bijlage 9 Mandaat, volmacht en machtigingregister Afdeling Zorg en Welzijn komen de nummers 9.15 en 9.16  als volgt te luiden:

 

Nr.

Omschrijving

Soort

Bevoegd

heid *)

Grondslag

Bevoegd

Mandaat aan

Voorwaarden/

Beperkingen/opmer-

kingen

9.15

Besluiten Wet inburgering

M

Wet inburgering

College

Medewerkers

Consulent Sociaal Domein met specialisatie leerplicht en re-integratie

Rb-code 61

Beleidsmedewerker Z&W Rb-code 55

9.16

Besluiten algemene subsidieverordening 2017

M

De Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

College

Medewerkers

Beleidsmedewerker Z&W RB-code 55

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, gehouden op 16 januari 2018.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

 

mr. N. van Ginkel MPM

gemeentesecretaris/algemeen directeur

 

L.M.B.C. Wagenaar-Kroon

burgemeester

Naar boven