Openbare bekendmaking vaststelling Horecavisie Sittard-Geleen 2017

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 14 december 2017 de Horecavisie Sittard-Geleen 2017 heeft vastgesteld.

Dit rapport bevat de ruimtelijk economische visie op de horecaontwikkeling in Sittard-Geleen voor de periode 2017-2021.

In deze visie wordt aangegeven welk uitbreidingspotentieel (per horecacategorie) er nog is in de horeca, in welke gebieden nog uitbreiding kan plaatsvinden – en waar niet – en worden wederom per verschillende deelgebieden actielijnen geformuleerd om de kwaliteit en beleving van de horeca te verbeteren.

Deze visie dient als richtinggevend kader voor de uitwerking van de plannen voor verbetering en stimulering van het horeca aanbod en de besluitvorming over nieuwe horeca-initiatieven.

Nadat de Horecavisie is vastgesteld zal het college van Burgemeester en wethouders een  nieuw Uitvoeringsprogramma vaststellen ten behoeve van de uitvoering van de in de Horecavisie genoemde actielijnen en aandachtspunten vanuit de evaluatie van het uitgevoerde beleid.

De ontwerp Horecavisie gemeente Sittard-Geleen 2017 heeft voor een periode van 6 weken voor inspraak ter inzage gelegen tot 5 oktober 2017.

Er zijn 4 inspraakreacties ontvangen die in de Nota van inspraak kort zijn samengevat en van een standpunt voorzien.

Deze reacties hebben niet geleid tot een inhoudelijke wijziging van de Horecavisie zoals die ter inzage is gelegd. Wel zijn met verwijzing naar de Nota van inspraak paar tekstuele wijzigingen doorgevoerd.

Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de Horecavisie kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingediend.

De Horecavisie en de Nota van inspraak treft u aan op de website van de gemeente op: https://www.sittard-geleen.nl.

Voor nadere informatie over de Horecavisie kunt u contact opnemen met de heer E. Evers van het Team Economische Ontwikkeling, tel.046-4778678 of eric.evers@sittard-geleen.nl.

Naar boven