Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Leisurepark De Bandert, gemeente Echt-Susteren

( NL.IMRO.1711.BP20180760-VG01)

 

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 5 juli j.l. het bestemmingsplan Leisurepark De Bandert gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Leisurepark De Bandert betreft de planologisch-juridische regeling voor het gebied gelegen aan de noordoostzijde van de kern Echt, begrenst door de spoorlijn Roermond-Sittard, de Wilhelminalaan, de Rijksweg Noord en de Paalweg. Het gebied De Bandert is binnen de gemeente aangewezen als concentratiegebied voor sport- en leisureactiviteiten.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan Leisurepark De Bandert betreft deels een actualisering van de bestaande situatie.

Daarnaast worden nieuwe ontwikkelingen, die van toegevoegde waarde zijn voor het gebied, met het bestemmingsplan mogelijk gemaakt. Als belangrijke ontwikkelingen kunnen worden genoemd (allen opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan): de nieuwe zaal voor de judovereniging Hercules, waarbij ook een Regionaal Trainingscentrum wordt ondergebracht, de uitbreiding van de natuurspeeltuin Valdeludo, de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum, tevens geschikt als overnachtingsmogelijkheid voor groepen.

Ook is rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen, die onder een wijzigingsbevoegdheid van het college zijn opgenomen, zoals de projectie van een bouwblok voor een nieuw sportgebouw en het wijzigen van de bestemming Sport in de bestemming Gemengd van het perceel in de zuidoosthoek, zodat er op termijn een commerciële functie gerealiseerd kan worden. Het college kan het bestemmingsplan hiervoor wijzigen, zodra er behoefte is aan invulling.

 

Gewijzigde vaststelling

In het ontwerpbestemmingplan is een aantal ontwikkelingen opgenomen vlak voor de ter inzagelegging, die daardoor op dat moment nog niet uitputtend onderzocht waren. Ook hebben zich tijdens de terinzagelegging nog zaken aangediend door overleg met gebruikers en door een ingediend verzoek, waarvan het wenselijk is ze in het kader van het bestemmingplan af wegen. Als belangrijkste wijzigingen worden genoemd:

  • de benodigde onderzoeken zijn toegevoegd en beschreven in de toelichting;

  • het rechtstreeks mogelijk maken van het houden van evenementen (met daaraan gelierde overnachtingsmogelijkheden) op het terrein met de bestemming Gemengde doeleinden tegenover All-in-Echt;

  • de uitbreiding van Sportcity aan de achterzijde mogelijk maken via een wijzigingsbevoegdheid;

  • ook via een wijzigingsbevoegdheid mogelijk maken van maatschappelijk een culturele functies ter plaatse van het nog op te richten gebouw voor sportdoeleinden naast het RTC; 

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 20 juli 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Daarnaast kan het plan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Beroep instellen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

 

Tegen de wijzigingen, die de raad bij vaststelling heeft aangebracht kan eenieder beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Echt-Susteren, 19 juli 2018

Naar boven