Definitieve beschikking Windpark Ospeldijk

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Gecoördineerde besluiten omgevingsvergunningen en verklaringen van geen bedenkingen voor het Windpark Ospeldijk (Oost en West) in Ospeldijk.

 

Burgemeester en wethouders van Nederweert maken bekend dat op 3 juli 2018 de volgende besluiten zijn genomen:

 

  • 1.

    een omgevingsvergunning bouw, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en beperkte milieutoets (UV20180019) voor twee windturbines windpark Ospeldijk (Oost), kadastrale percelen O 701 en O 850 in Ospeldijk.

  • 2.

    een omgevingsvergunning bouw, handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en beperkte milieutoets (UV20180020) voor twee windturbines windpark Ospeldijk (West), kadastrale percelen O 250 en O 402 in Ospeldijk.

  • 3.

    een verklaring van geen bedenking windpark Ospeldijk (Oost)

  • 4.

    een verklaring van geen bedenking windpark Ospeldijk (West)

     

De omgevingsvergunningen hebben beide betrekking op het plaatsen van twee windturbines. Samen vormen ze ‘Windpark Ospeldijk’ dat bestaat uit vier turbines. Het onderdeel ‘planologisch strijdig gebruik’ is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Activiteitenbesluit

Tevens zijn twee meldingen op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer ontvangen. De publicatie van deze meldingen heeft uitsluitend een informatief karakter. Er is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Coördinatieregeling

Door de gemeenteraad van Gemeente Nederweert is op 13 maart 2018 besloten om voor de ontwikkeling van ‘Windpark Ospeldijk’ gebruik te maken van de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 tot en met 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit maakt het mogelijk om de procedures gezamenlijk te doorlopen.

Crisis- en herstelwet

Op deze omgevingsvergunningen voor de ontwikkeling van ‘Windpark Ospeldijk’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Zienswijze

De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en de bijbehorende stukken hebben van 23 maart tot en met 3 mei 2018 ter inzage gelegen. De ontwerp verklaringen van geen bedenkingen hebben van 30 maart tot en met 11 mei 2018 ter inzage gelegen. Op de ontwerp besluiten en de ontwerp verklaringen van geen bedenkingen heeft de Gemeente Nederweert zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot wijzigingen van de besluiten.

Ter inzage

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 20 juli tot en met 30 augustus 2018,bij de infobalie of op afspraak bij Gemeente Nederweert en Gemeente Peel en Maas en op de gemeentelijke website van Gemeente Nederweert www.nederweert.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien en is rechtstreeks beroep mogelijk bij de Raad van State.

 

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt vanaf de dag na terinzagelegging tot en met 31 augustus 2018. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op de ontwerpen van de besluiten.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Op dit besluit Is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

 

Panningen, 19 juli 2018

Naar boven