Vastgesteld bestemmingsplan,beeldkwaliteitsplan en besluit wijzigen bebouwde komgrens tbv Meijel Oost,Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 19 juni 2018, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het bestemmingsplan voor Meijel oost gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op het aanpassen van een bijlage bij de regels en het aanpassen van de verbeelding tbv het landschapsplan. Het beeldkwaliteitsplan is ongewijzigd vastgesteld. Ook is besloten om de bebouwde komgrens op de Steegstraat te wijzigen.

Inhoud bestemmingsplan en beeldkwaliteitspla n en wijzigen bebouwde komgrens

Het bestemmingsplan biedt o.a. een planologische regeling voor het nieuwe woongebied Meijel Oost. Het plangebied voorziet in 37 nieuwe levensloopbestendige woningen en twee bestaande woningen die nu een woonbestemming krijgen. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de zuidkant van de Steegstraat in Meijel (schuin tegenover de voormalige Beckerslocatie).

Het beeldkwaliteitsplan heeft als doel de ruimtelijke kwaliteit van woningbouw in deze gebieden te waarborgen.

De bebouwde komgrens wordt zodanig gewijzigd dat het toekomstige woongebied binnen de bebouwde kom ligt.

Wilt u het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en wijzigingsbesluit bebouwde komgrens inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan en de onderliggende stukken, het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot wijzigen van de bebouwde komgrens inzien van 17 juli 2018 tot en met 29 augustus 2018. Het bestemmingsplan is samen met de hierbij behorende stukken en het beeldkwaliteitsplan digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0118-VG01; Een papieren versie van het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het wijzigingsbesluit bebouwde kom liggen in het Huis van de Gemeente, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit tot wijzigen bebouwde komgrens

De beroepstermijn loopt van 18 juli 2018 t/m 29 augustus 2018.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen gedurende de hierboven genoemde beroepstermijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Tegen het besluit tot wijziging van de bebouwde komgrens kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde termijn een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, Postbus 7088, 5980 AB in Panningen.

P anningen, 16 juli 201 8

Naar boven