Vastgesteld bestemmingsplan "Vinkenweide, Brummen"en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Op donderdag 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad van de gemeente Brummen het bestemmingsplan “Vinkenweide, Brummen” ongewijzigd vastgesteld. In verband hiermee stelde het college op 8 mei 2018 een besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan “Overige locaties Brummen en Eerbeek” van de gemeente Brummen. Voor de locatie Vinkenweide aan de Eerbeekseweg 3/3A te Brummen geldt momenteel een recreatieve bestemming. Het voormalige recreatieterrein is al sinds 2008 niet meer in gebruik. Het bestemmingsplan maakt een herontwikkeling mogelijk ten behoeve van woningbouw (maximaal 6 wooneenheden), natuur en extensieve recreatie.

Het plan voorziet in de realisatie van geluidgevoelige bestemmingen en is krachtens artikel 74 Wgh gelegen binnen de geluidzone van de Eerbeekseweg. In verband hiermee is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. De hoogst toelaatbare waarden worden niet overschreden. Voor de gevels met een geluidsbelasting tussen de voorkeursgrenswaarde en de maximaal te verlenen hogere waarde is met dit besluit een hogere waarde vastgesteld.

Inzage

Analoog

Het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 12 juli tot en met woensdag 22 augustus 2018, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer / Bouwen en Wonen / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0213.BPBG700054-va01

Beroep vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden

Van 12 juli tot en met 22 augustus 2018 kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarden beroep worden ingesteld.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

  • 1.

    die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

  • 2.

    die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Voor burgers is het mogelijk digitaal beroep in te stellen. De voorwaarden voor het indienen van een digitaal beroepschrift staan op www.raadvanstate.nl. Het indienen van een pro forma beroepschrift is niet mogelijk. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven