Subsidieregeling Duurzaamheid De Fryske Marren

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Fryske Marren;

 

gelet op de titel 4:2 Algemene wet bestuursrecht en de Algemene Subsidieverordening De Fryske Marren;

 

besluit vast te stellen de Subsidieregeling Duurzaamheid De Fryske Marren

 

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Artikel 1. Begripsomschrijving

Duurzaamheid: het zoeken (en vinden) van een juiste balans tussen mens (people), milieu (planet) en middelen (profit). En dat op een manier waardoor wat wij hier doen geen negatieve effecten heeft op andere plekken op de wereld. En dat wat we nu doen geen negatieve effecten zal hebben op toekomstige generaties.

 

Artikel 2. Toepassingsbereik

Het bepaalde in deze subsidieregeling is enkel van toepassing op de verstrekking van subsidies door burgemeester en wethouders voor de in artikel 3 bedoelde activiteiten.

 

Artikel 3. Activiteiten

Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt voor lokale initiatieven met activiteiten die bijdragen aan de doelstellingen zoals beschreven in de duurzaamheidsvisie 2013-2030 De Friese Meren en de daaruit voortvloeiende uitvoeringsprogramma’s duurzaamheid in de ruimste zin.

 

Artikel 4. Hoogte van de subsidie

De subsidie bedraagt een bijdrage in de uitvoering van het project. Van de aanvrager wordt een redelijke eigen financiële bijdrage en/of cofinanciering van verschillende fondsen/subsidiënten en zelfwerkzaamheden verlangd.

 

Artikel 5. Aanvraag

In afwijking van artikel 7,tweede lid, letter c, van de Algemene Subsidieverordening De Fryske Marren, is het indienen van een begroting en dekkingsplan niet noodzakelijk bij subsidieaanvragen voor bedragen kleiner dan € 1.000,00.

 

Artikel 6. Subsidieplafond

Het subsidieplafond wordt jaarlijks vastgesteld door het college.

 

Artikel 7. Verdeling subsidieplafond

  • 1.

    Verstrekking van subsidie vindt plaats op volgorde van ontvangst van complete aanvragen, totdat het voor de betrokken subsidie vastgestelde subsidieplafond is bereikt.

  • 2.

    Als de aanvrager krachtens artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht de gelegenheid heeft gehad de aanvraag aan te vullen, geldt als datum van indiening van de aanvraag de datum waarop de aangevulde aanvraag is ingediend.

  • 3.

    Indien het vastgestelde subsidieplafond dreigt te worden overschreden of wordt overschreden als gevolg van het aantal aanvragen dat op dezelfde dag wordt ontvangen, worden de aanvragen die op die dag ontvangen zijn, door middel van loting gerangschikt.

 

Artikel 8. Aanvullende weigeringsgrond

Overeenkomstig artikel 10, derde lid, aanhef en onder t, van de Algemene Subsidieverordening De Fryske Marren is de onderstaande aanvullende weigeringsgrond van toepassing:

a. er wordt geen subsidie verstrekt voor voorzieningen en/of activiteiten met een individueel belang.

 

Artikel 9. Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze subsidieregeling treedt in werking op 1 juli 2018.

  • 2.

    Deze subsidieregeling is van toepassing op aanvragen van subsidie die worden verstrekt vanaf de datum van inwerkingtreding van deze regeling.

  • 3.

    Deze subsidieregeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling Duurzaamheid De Fryske Marren.

 

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van De Fryske Marren op 25 juni 2018,

de secretaris, de burgemeester,

mw. D.J. Cazemier F. Veenstra

Naar boven