Weigering omgevingsvergunning uitgebreide procedure ‘Klazienaveen, vergister en WKK Gantel 37’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen deelt mee dat een omgevingsvergunning is geweigerd voor het realiseren van een biovergistingsinstallatie en een houtgestookte WKK met bijbehorende bouwwerken op het adres Gantel 37 te Klazienaveen (tuinbouwgebied).

De aanvraag betreft een revisievergunning voor de bouw en exploitatie van een milieu-inrichting die bestaat uit een vergistingsinstallatie met een verwerkingscapaciteit van 25.000 ton per jaar en een houtgestookte WKK met een verwerkingscapaciteit van 16.000 ton per jaar. De aanvraag heeft betrekking op de onderdelen bouw, milieu en strijdigheid met het bestemmingsplan. De aanvraag is geregistreerd onder zaak ‘15890-2016’.

 

Inzage

Het weigeringsbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 26 januari 2018 tot en met donderdag 8 februari 2018 gedurende een termijn van twee weken ter inzage. Op afspraak kunt u de omgevingsvergunnning inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen. Het besluit met bijbehorende stukken is ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (GML- bestand is ‘NL.IMRO.0114.zaak15890-V701’). Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

 

Beroep

Gedurende de genoemde ter inzage termijn van twee weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen het weigeringsbesluit. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Naar boven