Bekendmaking voorontwerp Chw bestemmingsplan Broekgraaf

 

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat met ingang van 28 juni tot en met 25 juli 2018 het voorontwerp Chw bestemmingsplan Broekgraaf voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor, Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur). Het voorontwerp Chw bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de landelijke internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt gebruikmaken van het planindentificatienummer: NL.IMRO.0545.Chwbestemmingsplan-VO01. Op 9 juli 2018 tussen 17.30 en 20.00 uur is er een inloopavond om het voorontwerp bestemmingsplan Broekgraaf in te zien en om vragen te stellen over dit plan.

 

Doel van het bestemmingsplan

Het ‘voorontwerp Chw bestemmingsplan Broekgraaf’ vervangt het in 2010 vastgestelde geldende bestemmingsplan Broekgraaf (Chw staat voor Crisis- en herstelwet). Een nieuw bestemmingsplan is onder andere nodig vanwege de langere periode die het duurt om de wijk te bouwen. We verwachten in 2030 de laatste huizen van deze wijk op te leveren. Maar ook is het plan inhoudelijk aangepast omdat: het sportcomplex niet meer wordt verplaatst, de voorziene stationshalte komt te vervallen en er een voorzieningencluster is toegevoegd. Met zo veel wijzigingen hebben we besloten het hele bestemmingsplan aan te passen en het plan aan te melden in het kader van de Crisis- en herstelwet (Chw) als plan met verbrede reikwijdte en als ontwikkelingsgebied.

 

Plangebied

Het plangebied ligt aan de westzijde van Leerdam. De plangrens is ongeveer gelijk aan de plangrens van het geldende bestemmingsplan Broekgraaf, met dien verstande dat hieraan het plangebied van het bestemmingsplan “Broekgraaf, zuidelijke ontsluiting A“ en basisschool KlimOp en het westelijk daarvan gelegen groengebied zijn toegevoegd. Het plangebied is gelegen tussen Koenderseweg, Tiendweg, westzijde begraafplaats, Lindestraat, Broekgraaf, noordzijde appartementen aan Patrimoniumstraat, Patrimoniumstraat, Quirinus de Palmalaan, oostzijde sportvelden Leerdam Sport, Parallelweg.

 

Voorzieningencluster

Het huidige sportcomplex gaan we herinrichten. De hockeyvelden worden verplaatst naar het Glaspark en het voetbalcomplex wordt compacter. Op de plaats waar Leerdam Sport nu is, komen: een brede school, sportvelden (voetbal), evenemententerrein en woningen. Dit samen noemen we ‘het voorzieningencluster’ en dat staat ook in het nieuwe voorontwerp bestemmingsplan beschreven.

 

Inspraak

Het voorontwerp bestemmingsplan ligt tot en met 25 juli 2018 op het stadskantoor ter inzage en is ook via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl te bekijken. U kunt tijdens deze periode een inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 4140 AA in Leerdam.

 

Rond september wordt de formele bestemmingsplanprocedure opgestart en ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage waarbij u de mogelijkheid heeft om zienswijzen in te dienen. Wanneer u dan geen zienswijze indient, kunt u later in de procedure geen bezwaar meer maken. In januari 2019 wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Leerdam, 27 juni 2018

Naar boven