Gemeente De Bilt – Ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreid, Hogere waarden Wet geluidhinder, Tolakkerweg 138 Hollandsche Rading

Het college van burgemeester en wethouders is van plan een omgevingsvergunning te verlenen voor:

Voor: Hogere waarden Wet geluidhinder

Locatie: Tolakkerweg 138 Hollandsche Rading

Type bekendmaking: uitgebreide procedure

Zienswijzen

Het tuincentrum aan de Tolakkerweg 138 in Hollandsche Rading wordt geamoveerd, waardoor ruimte ontstaat voor de inpassing van 18 woningen in een landelijke en groene setting. In het zuidelijk deel van het plangebied staat de voormalige bedrijfswoning, deze woning blijft behouden. Deze ontwikkeling past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het nieuwe bestemmingsplan ‘Tolakkerweg 138’ opgesteld.

 

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woningen, vanwege het wegverkeer op de Tolakkerweg (N417) en de rijksweg A27 en het spoorwegverkeer op het traject Utrecht - Hilversum, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarden die genoemd zijn in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarden. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarden is verleend.

 

Zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na deze publicatie zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw brief richten aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder duidelijke vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z-2016-30778.

 

Inzage van de stukken

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken ligt van 21 juni 2018 tot en met 1 augustus 2018 ter inzage. U kunt de documenten tijdens de inzagetermijn kosteloos inzien bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven.

 

Voor informatie kunt u terecht bij de Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

 

Naar boven