Concept beleidsnota archeologie: "Erfgoed is identiteit. Beleidsnota archeologie, gemeente Heerlen"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen maken bekend dat de concept beleidsnota archeologie "Erfgoed is identiteit. Beleidsnota archeologie, gemeente Heerlen" vanaf 25 juni 2018 gedurende 6 weken ter inzage ligt voor inspraakreacties. In deze concept beleidsnota wordt het beleid ten aanzien van de omgang met het archeologisch bodemarchief voor de komende jaren vastgelegd.

 

Het archeologische beleid van de gemeente Heerlen heeft tot doel haar archeologische erfgoed te beschermen, beleefbaar te maken en te ontsluiten als bron van het ’gemeenschappelijke geheugen’ en als middel voor wetenschappelijke studie, zonder meer maatschappelijke lasten in het leven te roepen dan strikt noodzakelijk.

Naast het beleidsmatige aspect wil de gemeente Heerlen ook de economie versterken door het potentieel van de archeologie te gebruiken. Cultureel erfgoed en toerisme zijn nauw met elkaar verbonden. Cultureel erfgoed is een waardevolle faciliteit voor zowel bewoners van, als bezoekers aan een gebied. Het cultureel erfgoed vormt vaak de bepalende factor in de regionale of lokale identiteit. Vanuit economisch perspectief kan cultureel erfgoed beschouwd worden als kapitaalgoed met een potentieel hoge economische waarde.

 

De concept beleidsnota archeologie ligt gedurende de bovengenoemde periode ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

De concept beleidsnota archeologie kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.overheid.nl.

 

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk een inspraakreactie omtrent de concept beleidsnota archeologie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Schriftelijke reacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van concept beleidsnota archeologie.

 

 

Heerlen, 20 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven