ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: WIJZIGINGEN CAR-UWO ARTIKELEN PER 1 JANUARI 2018 (deel 1)

 

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij in de vergadering van 7 november 2017 hebben besloten tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg (106e wijziging).

 

Deze wijziging betreft wijzigingen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Middelburg als gevolg van de totstandkoming van de cao gemeenten 2017-2019 op het gebied van het zwaarwegend advies van de paritaire toetsingscommissie in het kader van het van-werk-naar-werk-traject (artikel 10d:24 van de arbeidsvoorwaardenregeling).

 

Het gaat om de volgende wijzigingen van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg per 1 januari 2018:

 

Artikel 10d:24 komt te luiden:

 

Artikel 10d:24 Paritaire commissie

1. Het college stelt een paritair samengestelde commissie in, die desgevraagd toeziet op de individuele toepassing van de bepalingen in deze paragraaf.

2. Zowel de ambtenaar als het college kan een geschil over de uitvoering van het Van werk naar werk-contract, als bedoeld in artikel 10d:23 lid 5, voorleggen aan deze commissie.

3. De commissie brengt een zwaarwegend advies uit over het geschil, bedoeld in lid 2.

4. Het college stelt een reglement vast waarin de samenstelling, bevoegdheden en werkwijze van de commissie worden vastgelegd.

 

De toelichting op artikel 10d:24 komt te luiden:

 

Dit artikel regelt de positie van de paritaire toetsingscommissie. De commissie is paritair.

Gemeenten die al een dergelijke paritaire commissie hebben kunnen de bestaande commissie aanwijzen. Het college moet een reglement vaststellen waarin de samenstelling, bevoegdheden en werkwijze van de commissie worden vastgelegd. De LOGA partijen hebben een voorbeeld reglement opgesteld.

 

Lid 3

Het college kan slechts afwijken van het advies als het op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen en/of het advies zodanig ernstig in gebreke is dat van het college in redelijkheid niet gevergd kan worden overeenkomstig het advies te besluiten.

 

Na inwerkingtreding van de WNRA is het advies weer bindend van aard vanwege de toepasselijkheid van het Burgerlijk Wetboek.

 

Middelburg, 2 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Middelburg,

De secretaris, de burgemeester,

mr. A. van den Brink mr. H.M. Bergmann

Naar boven