Wijziging verordening duurzaamheidslening Cuijk

 

De raad van de gemeente Cuijk

 

 

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 april 2018;

 

gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

 

gelet op amendement A01-06 110618;

 

 

besluit:

 

 

 

De navolgende verordening duurzaamheidslening Cuijk als volgt te wijzigen:

Artikel I  

Artikel 1a wordt gewijzigd als volgt:

Aanvrager: een particuliere eigenaar/huurder, die een aanvraag voor een Duurzaamheidslening doet. Bij twee of meer eigenaren/huurders gelden de gezamenlijke eigenaren/huurders als ‘aanvrager’;

 

Artikel II  

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

Deze verordening is uitsluitend van toepassing op:

1. bestaande woonruimte in de gemeente Cuijk, die geschikt en bestemd is voor permanente bewoning en/of

2. participatie en investering in collectieve of coöperatieve, kleinschalige, duurzame energieopwekking (postcoderoos-regeling) in de gemeente Cuijk.

 

Artikel III  

Artikel 8 wordt gewijzigd als volgt :

1. Het college bevestigt de ontvangst van de aanvraag binnen twee weken.

2. Indien de aanvraag niet alle gegevens bevat die het college voor het nemen van een beslissing noodzakelijk acht, stelt het college aanvrager in de gelegenheid de aanvraag binnen een termijn van vier weken te completeren.

3. Indien de aanvraag niet binnen de aangegeven termijn is gecompleteerd, verklaart het college de aanvraag niet ontvankelijk.

4. Het college handelt aanvragen in volgorde van binnenkomst af.

5. Het college neemt binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag, dan wel na het compleet worden daarvan, een beslissing en deelt die middels een toewijzingsbesluit mee aan aanvrager.

6. Uit overschrijding van de in het vijfde lid bedoelde termijn kan de aanvrager niet afleiden dat zijn aanvraag is of wordt gehonoreerd.

7. Een aanvraag dient binnen 3 maanden, na dagtekening van de toekenning van de lening door het college, door aanvrager te zijn ingediend bij SVn (peildatum is datum van binnenkomst bij SVn), bij het in gebreke blijven hiervan vervalt de toekenning van rechtswege onherroepelijk.

8. Een aanvraag dient binnen 7 maanden, na dagtekening van de toekenning van de lening door het college, tot een krediettoets bij SVn te hebben geleid, bij het uitblijven van een krediettoets door SVn binnen deze termijn, vervalt de toekenning van rechtswege onherroepelijk. Het is de verantwoordelijkheid van aanvrager dat hij/zij de stukken tijdig aanlevert bij SVn zodat SVn tijdig een krediettoets kan uitvoeren

 

Artikel IV  

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Aldus besloten door de raad van de gemeente Cuijk in zijn openbare vergadering

van 11 juni 2018.

De raad voornoemd,

R.M. van der Weegen mr. W.A.G. Hillenaar

griffier voorzitter

Naar boven