Terinzagelegging gewijzigd vastgestelde Omgevingsvisie Reusel-De Mierden

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 mei 2018 de Omgevingsvisie voor de gemeente Reusel-De Mierden gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

De Omgevingsvisie Reusel-De Mierden heeft betrekking op de (ruimtelijke) strategie die gevolgd gaat worden bij ontwikkelingen op het grondgebied van de gemeente Reusel-De Mierden.

 

De Omgevingsvisie bestaat uit 12 hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat in beginsel uit een (set van) tekening(en) en een tekstpagina. Achtereenvolgens komen aan bod de historische context, de kwaliteiten, de knelpunten, de maatschappelijke tendensen de visie op het grondgebied, de visie op de (Kempische) samenleving, de strategie, de beleidsuitspraken samengevat, de economische paragraaf en de uitvoeringsparagraaf.

 

Bij de Omgevingsvisie behoort een bijlagenboek, bestaande uit een analyseboek en het eindrapport Businesscase transitie Intensieve dierhouderij.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Omgevingsvisie

Hoofdstuk 5 Tendensen

Toevoeging extra bullitpoint onder ‘Samen doen’: Het is belangrijk om de groeiende groep kwetsbare ouderen (chronisch ziek, COPD, dementie etc.) goede woonvormen te bieden in de nabijheid van voorzieningen.

 

Hoofdstuk 6 Toekomst van de intensieve dierhouderij

De zinsnede (8e alinea) is verwijderd: Een flexibele benadering van de zes criteria, zonder afbreuk te doen aan de doelstellingen, kan worden bereikt door te gaan werken met een puntensysteem.

 

Hoofdstuk 7 Visie: veranderingen op het grondgebied

Blz 23, paragraaf Reusel: Toevoeging verwijzing naar klimaatadaptatie rondom beekdal.

 

Hoofdstuk 8 Visie: veranderingen voor de Kempenaar

6e alinea, vervanging van de zin "Uitbreiding van het aantal windmolens en grootschalige zonneparken is alleen denkbaar in de gebieden met primaat landbouw." door: "Uitbreiding van het aantal windmolens is op de eerste plaats denkbaar in de gebieden met het primaat landbouw. Ten aanzien van grootschalige zonneparken geldt dat het gebied met de strategie "primaat Bos en natuur" hiervoor uitgesloten is."

Toevoeging alinea 7 met verwijzing naar klimaatadaptatie en alinea 8 met verwijzing naar veiligheid.

 

Hoofdstuk 9 Strategie

Correctie benaming gebied primaat ‘Natuur en cultuurhistorie’ naar gebied primaat ‘Bos en natuur’ in tekst.

 

Hoofdstuk 10 Keuzes samengevat

Aanvulling onder punt 4: “het stimuleren van gezond gedrag door het organiseren van beweeg activiteiten en het betrekken van bewoners, bijvoorbeeld met buurtsportcoach, jongerenwerk, ouderen organisaties en dergelijke".

 

Hoofdstuk 11 Economische paragraaf

Toevoeging bullit alinea 5, bestedingsdoelen fondsen: “Vergroten van de sociale samenhang en de leefbaarheid van de leefomgeving.

 

Analyseboek

Paragraaf 2.2 Waterdoelen

Toevoeging bredere waterdoelen van beekherstel

 

Inzage

Het raadsbesluit met Nota van beantwoording zienswijzen d.d. 24 april 2018, de vastgestelde Omgevingsvisie en het bijbehorende bijlagenboek liggen met ingang van maandag 25 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt de vastgestelde Omgevingsvisie ook digitaal raadplegen op:

de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl .

 

Het identificatienummer van de vastgestelde Omgevingsvisie is NL.IMRO.1667.SVGrdm5012-VAST.

 

Geen bezwaar en/of beroep

Tegen de Omgevingsvisie kan geen bezwaar en/of beroep worden ingediend.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Sandra Borremans. U bereikt haar op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag via het telefoonnummer (0497) 650650 of via e-mailadres: s.borremans@reuseldemierden.nl.

 

Inwerkingtreding

Inwerkingtreding vindt plaats de dag na deze publicatie.

 

Reusel, 22 juni 2018.

 

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de secretaris (wnd.) de burgemeester (wnd.),

 

M.H.F. Knaapen mw. J. Eugster.

 

 

Naar boven