Verkeersbesluit Wade: instellen verbod voor het stallen van fietsen en bromfietsen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende verkeersbesluit is genomen:

Wade, op 13 juni 2018 onder nummer Z180613_0001, betreffende het instellen van een voetgangersgebied en een zone waarin het stallen van fietsen en bromfietsen niet is toegestaan. De Wade in winkelcentrum Stadshagen is in de huidige situatie aangewezen als voetpad. Hierdoor is fietsen op de Wade niet toegestaan. Al een geruime periode wordt door de winkeliersvereniging aangegeven dat hinder wordt ondervonden van geparkeerde fietsen in het winkelcentrum. Ludieke actieweken dragen ieder jaar voor een korte periode bij aan het verminderen van de overlast. De gestalde fietsen in het winkelcentrum hinderen de doorgang voor hulpdiensten en mensen met een beperking en zorgen daarnaast voor een verrommeling van de openbare ruimte. Daarom is in nauw overleg met de winkeliersvereniging gekozen op de Wade een zone aan te wijzen waar het stallen van fietsen en bromfietsen niet is toegestaan (aangegeven met bord E3 van bijlage 1 van het RVV 1990 in zonale toepassing). Fietsen en bromfietsen kunnen worden gestald in de fietsenstallingen buiten de Wade. Om eenduidigheid in de bebording aan te brengen worden de borden voetpad gewijzigd naar borden voetgangersgebied (aangegeven met bord G7 van bijlage 1 van het RVV 1990 in zonale toepassing).

Dit besluit ligt van vrijdag 15 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018 ter inzage bij het Stadskantoor, Lübeckplein 2, Zwolle (voor tijdstip zie rubriek ‘adressen en openingstijden’ via www.zwolle.nl ). Het besluit is tevens in te zien in de Staatscourant.  (www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant).

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij ons college van burgemeester en wethouders. Hiervoor dient een bezwaarschrift te worden ingediend dat naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar moet bevatten. Mits tijdig bezwaar is gemaakt, kan aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle, worden verzocht om met betrekking tot het besluit een voorlopige voorziening te treffen. Een bezwaarschrift kan door inwoners van de gemeente Zwolle ook digitaal worden ingediend. Ga naar www.zwolle.nl/bezwaarindienen. Hier treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

Naar boven