Gemeente Tynaarlo - Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluiten bouw supermarkt Ter Borch Eelderwolde ter inzage

De gemeenteraad heeft op 14 juni 2016 besloten om de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op het project “bouw supermarkt Ter Borch”.

De procedure is inmiddels zover gevorderd, dat het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en andere besluiten in ontwerp voor de vaststelling ter inzage kunnen worden gelegd.

 

Inhoud.

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende besluiten maken de bouw van een supermarkt met bijbehorende (bouw)werken en parkeervoorzieningen op het perceel Borchsingel 25 te Eelderwolde mogelijk. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in aanpassing van de Borchsingel ter verhoging van de verkeersveiligheid bij de scholen. Voor de supermarkt is een afzonderlijk beeldkwaliteitsplan gemaakt.

 

Inzien van de stukken.

De onderstaande documenten met bijlagen liggen in ontwerp met ingang van 22 juni 2018 gedurende zes weken voor een ieder tijdens onze openingstijden ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. In die periode is buiten de openingstijden inzage van de documenten na telefonische afspraak mogelijk. Daarnaast kunt u de documenten vanaf 22 juni 2018 gedurende zes weken ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daarbij gebruik maken van het identificatienummer NL.IMRO.1730.BPSupermarktTBEW-0301.

 

a. Het bestemmingsplan “supermarkt Ter Borch Eelderwolde” (NL.IMRO.1730.BPSupermarktTBEW-0301);

b. De omgevingsvergunning, onderdelen “bouwen van een bouwwerk” en “vellen of doen vellen van houtopstand”;

c. De acceptatie van de melding brandveilig gebruik;

d. Het besluit tot vaststelling van maatwerkvoorschriften voor het vertrekken van vrachtauto’s richting de Borchsingel en de melding krachtens het Activiteitenbesluit milieubeheer;

e. Het m.e.r.- beoordelingsbesluit en de aanmeldingsnotitie m.e.r.- beoordeling stedelijke ontwikkeling entreegebied Ter Borch;

f. Het besluit inzake inzameling van glas en textiel in de wijk Ter Borch;

g. Het besluit tot toekenning van het nummer Borchsingel 25 te Eelderwolde aan het nieuwe verblijfsobject.

i. Het Beeldkwaliteitsplan Supermarkt Borchsingel Eelderwolde.

j. Het plan tot aanpassing van de Borchsingel.

 

Crisis- en herstelwet.

De documenten genoemd onder a en j worden te zijner tijd mede vastgesteld ten behoeve van de wijziging van wegen als bedoeld in bijlage I onder punt 3.4 van de Crisis- en herstelwet.

 

Wilt u een zienswijze indienen?

Met ingang van 22 juni 2018 gedurende zes weken kan een ieder schriftelijk een zienswijze over de documenten genoemd onder a t/m j indienen bij de gemeenteraad en burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om vanaf 22 juni 2018 gedurende zes weken mondeling een zienswijze over de documenten a t/m j kenbaar te maken. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

 

Informatie.

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592 266 662.

Naar boven