Beleidsnota Kaderstellende notitie nieuwbouw van woningen in Wenum Wiesel vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 31 mei 2018 de beleidsnota Kaderstellende notitie nieuwbouw van woningen in Wenum Wiesel vastgesteld.

De kaderstellende notitie zal dienen als toetsingskader bij verzoeken om wijziging van het bestemmingsplan en bij aanvragen om een omgevingsvergunning.

De kaderstellende notitie gaat alleen over woningbouw. Uitgangspunt van de notitie is dat nieuwbouw van woningen op onbebouwde grond met in hoofdzaak een agrarische bestemming ruimtelijk niet aanvaardbaar is. De gemeente kent een zwaarder belang toe aan het borgen van de belangrijke ruimtelijke en landschappelijke karakteristiek van het dorp: afwisseling van openheid en bebouwing.

Slechts wanneer sprake is van de verandering van een agrarische of bedrijfsfunctie naar wonen waarbij bestaande bebouwing wordt gesloopt is de toevoeging van woningen onder voorwaarden aanvaardbaar. Deze voorwaarden staan in de beleidsnota voor functieverandering ‘Waar de stallen verdwijnen: Oude erven, nieuwe functies (2008, deels gewijzigd in 2014)’. Dit beleid geldt nu al voor het buitengebied van Apeldoorn wordt in de kaderstellende notitie op het hele plangebied van het bestemmingsplan Wenum Wiesel en buitengebied van toepassing verklaard. Ook het toevoegen van woningen op basis van het beleid voor woningsplitsing en dependances op grond van de notitie ‘Meerdere huishoudens in één woning: Inspelen op behoeften…(2008)’ en onderdeel van het bestemmingsplan Wenum Wiesel en buitengebied blijft gelden. Hiermee blijft er voldoende ruimte om te voorzien in de behoefte aan woningen in Wenum Wiesel en buitengebied, terwijl de landschappelijke karakteristiek wordt beschermd.

 

De beleidsnota Kaderstellende notitie nieuwbouw van woningen in Wenum Wiesel treedt in werking op 14 juni 2018. Tegen de vastgestelde beleidsnota kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

De beleidsnota is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage, onder het kopje Ter inzage, Beleidsnota's.

 

De stukken liggen ook ter inzage bij het Omgevingsloket in het stadhuis. De openingstijden van het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis

 

Apeldoorn, 13 juni 2018

Naar boven