Informatieve artikelen gemeente Bladel, week 24 - 2018

Breng de gemeente Bladel in beeld!

Fotowedstrijd gemeentegids 2019

In december 2018 verschijnt de gemeentegids voor 2019, die het bedrijf Akse Media uitgeeft in samenwerking met de gemeente Bladel. We willen de gids niet alleen vóór u maken, maar ook met u. Wij organiseren daarom een fotowedstrijd, waarbij we (een selectie) van de ingezonden foto’s in de gemeentegids plaatsen.

U kunt uw foto(’s) tot en met vrijdag 31 augustus sturen naar voorlichting@bladel.nl onder vermelding van uw naam en adresgegevens. De winnende foto wordt beloond met een VVV-bon ter waarde van € 50,- en komt op de voorpagina van de gemeentegids.

Om het voor iedereen helder en leuk te houden, hebben we een aantal spelregels:

• We ontvangen graag foto’s die volgens u de gemeente Bladel in beeld brengen. Geef in de mail en/of in de bestandsnamen aan waar de foto’s zijn gemaakt.

• De foto’s moeten aangeleverd worden in JPEG/JPG-formaat met een minimale resolutie van 300 dpi of minimaal 1 Mb.

• Door deelname aan de fotowedstrijd geeft de maker de gemeente Bladel het recht om de aangeleverde foto’s vrij te gebruiken in andere interne en externe communicatie-uitingen.

• Indien er personen herkenbaar op de foto staan, garandeert de maker dat de geportretteerde perso(o)n(en) toestemming voor de foto en deelneming van de actie hebben gegeven.

• De inzender vrijwaart gemeente Bladel van aanspraken tot schadevergoeding, dan wel redelijke (gebruik)vergoeding vanwege inbreuk op het portretrecht.

De winnende foto wordt begin september 2018 bekend gemaakt. De winnaar krijgt hiervan persoonlijk bericht.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met team Communicatie via voorlichting@bladel.nl of via telefoonnummer 0497-361636.

 

Gemeente Bladel huldigt jeugdkampioenen

Aanstaande vrijdag 15 juni vindt de jaarlijkse kampioenenhuldiging plaats. Om 18.00 uur wordt er vanaf het Burgemeester van Houdtplein via de Sniederslaan in optocht naar het Marktplein gelopen onder begeleiding van Sint Joris Showband Hoogeloon. De huldiging is gelijktijdig met Click Beach, een sport- en spelevenement op het zandstrand dat georganiseerd wordt door VC Bladel en Click Sport voor alle kinderen uit de regio.

Er worden kampioenen gehuldigd van de volgende verenigingen: Avanti Turnivo (Pam Vennix en Kim Simons), Korfbalvereniging Bladella (Welpen, E2, E4, C1), Korfbalvereniging VVO Hapert (Welpen 1, D1, E1, E2), Volleybal Club Bladel (Meisjes C1) en Voetbalvereniging Bladella (JO11-3, JO12-1). Het Sint-Jorisgilde uit Bladel organiseerde voor alle basisscholen in Bladel infrarood-schieten met de kruisboog. Mathijs Vennix kwam als kampioen uit de bus. Ook Janne Jacobs en Phyllis Legein worden gehuldigd; Janne is Nederlands kampioen Paalsport, Phyllis beoefent wedstrijdzwemsport en is clubkampioen over 4 afstanden.

 

Kampioen

Ik voetbalde als Coen Moulijn

Ik fietste als Jan Raas

Ik liep keihard en had nooit pijn

Ik was iedereen de baas

 

Bij basketbal was ik Akerboom

Ik schaatste als Kees Verkerk

Mijn leven was een schitterende droom

Ik was kampioen en beresterk.

 

Vandaag wil iedereen graag Messi zijn

Of als Dumoulin de berg op trappen

Snel als Schippers rennen naar de lijn

Of superieur als Max Verstappen.

 

Maar ook deze grote sporters begonnen klein

En ook zij hadden dromen in hun kop.

Op de training verbeten ze de pijn

Ze wilden allemaal naar de top

 

Want kampioenen worden niet geboren

Ze hebben zichzelf zo sterk gemaakt

Ook zij hebben heus wel eens verloren

Maar nooit de zware strijd gestaakt.

 

’t Eerste kampioenschap vergeten ze nooit

Dat was ’t bewijs van hun pril talent

Gelukkig hebben ze dat niet vergooid

Omdat kampioen zijn voor niemand went

 

Jan Smets, Dorpsdichter van de gemeente Bladel

 

Dorpsdichter gemeente Bladel gezocht

Op 28 oktober 2016 werd Jan Smets gekozen als Dorpsdichter van de gemeente Bladel. Dit jaar draagt hij het stokje over. Maar aan wie zal dit zijn? Is dit u op het lijf geschreven? Tot uiterlijk 1 juli kunt u zich aanmelden voor de verkiezing.

De gemeente Bladel is op zoek naar iemand die het leuk vindt om minimaal zes keer per jaar te dichten over locaties, evenementen, personen of gebeurtenissen in de gemeente én hier zelf ook woonachtig is. De gedichten krijgen een mooie plaats op de gemeentelijke website en in de lokale media. Ook krijgt de Dorpsdichter de mogelijkheid gedichten voor te dragen bij speciale gelegenheden.

De verkiezing vindt plaats in oktober. Om hiervoor in aanmerking te komen, vragen we u om twee gedichten te schrijven; één over de gemeente Bladel en één over een onderwerp naar keuze. Aanmelden kan tot 1 augustus door uw gegevens en de gedichten te sturen naar voorlichting@bladel.nl. Voor eventuele vragen kunt u contact op nemen met team Communicatie (0497-361636).

 

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u een vrijwilliger die een lintje verdient? U heeft de mogelijkheid om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen.

Voor de Orde van Oranje-Nassau komen mensen in aanmerking met (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving. Denk aan de vele vrijwilligers die actief zijn op sociaal-maatschappelijk gebied. Niet alleen bestuurders komen in aanmerking, maar ook mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden. Een Koninklijke onderscheiding kan worden toegekend bij Algemene Gelegenheid (Koningsdag) of bij een bijzondere persoonlijke gelegenheid (bijvoorbeeld een jubileum).

Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 lijkt misschien ver weg, maar de voorbereidingen voor het toekennen van Koninklijke onderscheidingen bij die gelegenheid beginnen binnenkort weer. Als u vindt dat iemand in uw omgeving in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding, kunt u een aanvraag indienen bij de burgemeester. Om een Koninklijke onderscheiding te verkrijgen zijn verdiensten voor de gemeenschap (maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel of sportief terrein) belangrijk. Verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties spelen daarom een belangrijke rol bij het indienen van aanvragen.

Hoe draagt u iemand voor?

Een aanvraagformulier voor een Koninklijke onderscheiding kunt u downloaden via de website www.bladel.nl, opvragen bij het bestuurssecretariaat (telefoon 361438/361439) of via http://www.lintjes.nl. Bij de aanvraag moet uitgebreid vermeld worden waarom de betreffende persoon wordt voorgedragen. Een nauwkeurige omschrijving van de verdiensten is erg belangrijk, de tijd die hieraan besteed wordt en dient te worden ondersteund door de betreffende organisatie. Het is belangrijk dat u de volledige persoonsgegevens en uw relatie tot betrokkene hierbij vermeldt. Het invullen van een voorstelformulier vergt tijd en de nodige inspanning.

Het indienen van een aanvraag betekent niet automatisch dat de onderscheiding ook wordt toegekend. De burgemeester beoordeelt de aanvraag zorgvuldig en stuurt deze met zijn advies naar de Commissaris van de Koning. Daar wordt de aanvraag bekeken en doorgestuurd naar het Kapittel van de Civiele Orden. Deze commissie brengt uiteindelijk advies uit aan de Koning.

Termijnen waarmee u rekening moet houden

De aanvragen moeten tijdig in ‘Den Haag’ afgehandeld worden. Een lange periode van voorbereiding en behandeling is nodig. Dit betekent dat:

• u de aanvraag voor Koningsdag 2019 vóór 2 juli 2018 moet inleveren bij de gemeente;

• de aanvraag voor een bijzondere persoonlijke gelegenheid uiterlijk zes maanden vóór de datum van uitreiking binnen moet zijn bij de gemeente.

Informatie

Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding kunt u contact opnemen met de burgemeester of het bestuurssecretariaat. Daarnaast kunt u de volgende websites bezoeken: www.lintjes.nl en www.kanselarij.nl.

 

Uitnodiging bijeenkomst bedrijfswoningen op bedrijventerreinen

De gemeente Bladel heeft signalen ontvangen dat er, mede naar aanleiding van een artikel in het Eindhovens Dagblad, onduidelijkheid is over de koers van de gemeente Bladel ten aanzien van bedrijfswoningen op bedrijventerreinen. Om deze onduidelijkheid weg te nemen organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis op 19 juni van 16.00 tot 17.30 uur. Bewoners van bedrijfswoningen op bedrijventerreinen zijn hierbij van harte welkom. Wethouder Fons d’Haens zal een toelichting geven op het voorgenomen beleid omtrent bedrijfswoningen, de context van het eerdere besluit omtrent bedrijfswoningen en het vervolgtraject dat door de gemeente ingezet wordt. Na deze toelichting is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Uw aanmelding kunt u mailen naar j.scheres@bladel.nl tot uiterlijk maandag 18 juni. Vermeld hierbij uw bedrijf/woonadres. Voor eventuele vragen kunt u contact op nemen met Jesse Scheres via 06-16110415.

Naar boven