Wijziging op de Subsidieregeling buurtactiviteiten en wijk- en dorpsraden gemeente Ede

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede;

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Ede 2017;

besluit:

Artikel l  

Artikel 3 komt als volgt te luiden:

Artikel 3. Voorwaarden subsidie

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan:

  • a.

    de Stichting Ede Doet; en

  • b.

    personen die hun woonadres hebben in de buurt waarop de aanvraag betrekking heeft.

Artikel ll.  

Deze wijziging van de subsidieregeling treedt in werking op de achtste dag na die van bekendmaking, en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

 

Vastgesteld in de vergadering van 9 januari 2018, zaaknummer 82253.

Het college voornoemd,

Jeroen van Delden,

de secretaris,

René Verhulst,

de burgemeester,

Toelichting

 

Via de website van de Stichting Ede Doet kunnen inwoners zelf initiatieven indienen om hun straat of wijk beter, leuker en mooier te maken. Inwoners van Ederveen, Lunteren, De Klomp, Ede-Centrum, Ede-West, Ede-Zuid of Veldhuizen ontvangen drie keer per jaar een cheque t.w.v. € 7,50 door de brievenbus. Deze cheques kunnen zij inzetten door te stemmen voor een initiatief. Als er genoeg financiële middelen zijn verzameld ontvangt de initiatiefnemer (via de Stichting Ede Doet) de benodigde bijdrage.

De activiteiten zijn dus voor en door inwoners. Het gemeentebestuur verstrekt één op één subsidies aan de stichting Ede Doet, deze zorgt ervoor dat het geld bij de inwoners terecht komt. Stichting Ede Doet voert zelf dus geen activiteiten uit in de straat of de wijk. Er is daarom ook geen reden om de regeling ook open te stellen voor andere organisaties (concurrentie is eigenlijk niet mogelijk, omdat het subsidiebedrag wordt doorgezet naar de bewonersinitiatieven).

Naar boven