Verordening tot eerste wijziging van Verordening Winkeltijden gemeente Schouwen-Duiveland 2012

 

 

De raad van de gemeente Schouwen-Duiveland;

 

gezien het initiatiefvoorstel van 26 april 2018 tot wijziging van de Verordening Winkeltijden gemeente Schouwen-Duiveland;

 

gelet op artikel 147a van de Gemeentewet, artikel 30 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad en gelet op het bepaalde in Winkeltijdenwet;

 

besluit:

 

Vast te stellen de Verordening tot eerste wijziging van Winkeltijdenverordening gemeente Schouwe-Duiveland 2012;

 

Artikel I Wijziging artikel 1

Aan artikel 1 begripsbepalingen wordt een sub e toegevoegd, luidende als volgt:

e. kern: een dorp, stad of nederzetting die is begrenst door de bebouwde kom als bedoeld in artikel 20a van de wegenverkeerswet 1994.

 

 

Artikel II wijzing artikel 5

Artikel 5 Openstelling op zon- en feestdagen als gevolg van toerisme wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:

De in artikel 2, eerste lid, onder a en b van de wet vervatte verboden gelden in verband met het dag- en verblijfstoerisme niet van 1 januari tot en met 31 december van 8.00 tot 18.00 uur voor de gehele gemeente, met uitzondering van de kernen Nieuwerkerk en Oosterland.

 

Artikel III wijziging artikel 6

Lid 1 van artikel 6 Openstelling van levensmiddelenwinkels op de avonden van zon- en feestdagen wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:

1. Het college kan op aanvraag ontheffing verlenen van de in artikel 2, eerste lid, aanhef en onder a en b van de wet genoemde verboden aan winkels waar uitsluitend of in hoofdzaak eet- en drinkwaren plegen te worden verkocht met uitzondering van sterke drank als bedoeld in artikel 1, eerste lid, van de Drank- en Horecawet, indien en voor zover die winkels niet zijn gelegen in de kernen Nieuwerkerk en Oosterland.

 

Artikel IV wijziging artikel 7

Lid 1 van artikel 7 Ontheffing zon- en feestdagenregeling voor afzonderlijke situaties wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:

1. Het college kan, indien en voor zover die winkels niet zijn gelegen in de kernen Nieuwerkerk en Oosterland, voor wat betreft zondagen of feestdagen ontheffing verlenen van de in artikel 2 van de wet genoemde verboden, ten behoeve van:

a) bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard;

b) het uitstallen van goederen;

c) tentoonstellingen in kunstateliers en galeries.

 

Artikel V wijziging artikel 8

Artikel 8 Verbod straatverkoop bepaalde goederen op zon- en feestdagen wordt gewijzigd en komt te luiden als volgt:

Het college kan bepalen dat de vrijstelling genoemd in artikel 12 van het Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet niet geldt voor de gehele gemeente of voor een of meer delen van de gemeente, waarbij deze in elk geval niet geldt voor de kernen Nieuwerkerk en Oosterland.

 

 

Artikel VI Inwerkingtreding en citeertitel

1. Deze wijziging treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking.

2. Deze verordening kan worden aangehaald als ‘Verordening tot eerste wijziging van Verordening Winkeltijden gemeente Schouwen-Duiveland 2012’.

 

 

 

 

Vastgesteld door de raad van de gemeente Schouwen-Duiveland in zijn openbare vergadering van 24 mei 2018.

Naar boven