ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ANTERIEURE OVEREENKOMST EN SELECTIEBESLUIT ‘TORENSTRAAT 22 TE GASSEL’

Burgemeester en wethouders van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Torenstraat 22 te Gassel’ ter inzage wordt gelegd. Het plangebied ligt ter plaatse en ten noorden van de Torenstraat 22 in Gassel (5438 AP). Het bestemmingsplan maakt bewoning van de voormalige boerderij, het gebruik voor recreatieve doeleinden rondom de voormalige boerderij en de realisatie van twee woningen in het kader van de regeling Ruimte voor Ruimte mogelijk.

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Torenstraat 22 te Gassel’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt daarom geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd. Het College is anterieure overeenkomsten als bedoeld in artikel 6.24 lid 1 Wet ruimtelijke ordening aangegaan waarvan de zakelijke beschrijving ter inzage wordt gelegd. De anterieure overeenkomsten zijn aangegaan met de eigenaren van de gronden in het plangebied waar ontwikkelingen plaats gaan vinden.

Vanwege de archeologische verwachtingswaarde voor het terrein is er onderzoek uitgevoerd. Het voorgelegde rapport voldoet aan het beleid en de normeringen. De conclusie van het rapport, dat er geen archeologisch waardevolle sporen meer aanwezig zijn in het plangebied, wordt onderschreven. Burgemeester en wethouders hebben daarom het selectiebesluit genomen om het plangebied vrij te geven voor de voorgenomen ontwikkeling.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken, de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst en het selectiebesluit liggen zes weken ter inzage van 6 juni 2018 tot en met 17 juli 2018. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Grave tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer: NL.IMRO.0786.BPTorenstr22Gassel-ON01.

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de burgemeester en wethouders van Grave, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze of vragen kunt u contact opnemen met de heer R. Harmsen, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-460300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Grave, 29 mei 2018

Burgemeester en wethouders van Grave

Naar boven