Omgevingsvergunning uitgebreide procedure ‘Nieuw-Amsterdam, woning Vaart NZ 115’ en Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Emmen deelt mee dat een omgevingsvergunning is verleend voor het herbouwen van een vrijstaande woning met adres Vaart NZ 115 te Nieuw-Amsterdam. De aanvraag heeft betrekking op het afwijken van het bestemmingsplan en bouwen van een bouwwerk. De aanvraag is geregistreerd onder zaak ‘83134-2017’.

 

Het besluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 26 januari 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. Op afspraak kunt u de omgevingsvergunning inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen. Het besluit met bijbehorende stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (GML- bestand is ‘NL.IMRO.0114.Zaak83134-V701’). Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

 

Besluit vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van bovengenoemde omgevingsvergunning.

De geplande locatie ligt binnen de wettelijke geluidzone van de Vaart NZ in Nieuw-Amsterdam. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vastgesteld van 57 dB betreffende het perceel gelegen aan de Vaart NZ 115 in Nieuw- Amsterdam (Zaak 106031-2017/Z2017-00018212). Er zijn geen zienswijzen ingediend en het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Vanaf 26 januari 2018 liggen het besluit en de onderliggende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om de stukken in te zien kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

 

Beroep omgevingsvergunning

Gedurende de ter inzage termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. Ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen, dit verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Beroep vaststelling hogere grenswaarde

Gedurende de ter inzage termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit. Ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het Besluit vaststellen hogere grenswaarde daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

Emmen, 18 januari 2018

burgemeester en wethouders van Emmen,

Naar boven