Beheersverordening Edam-Zuid

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken bekend dat de gemeenteraad op 17 mei 2018 op basis van artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening de “Beheersverordening Edam-Zuid” (NL.IMRO.0385.BHVEdamZuid-vg01) heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Burgemeester Versteeghsingel en voor een deel aan de Keetzijde. Het plangebied grenst in het noorden aan het bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht Edam. De oostelijke grens van het plangebied volgt de waterloop langs de sportvelden en loopt vervolgens naar het zuiden langs de Molenbuurt (Standerdmolen en Tjaskermolen). In het zuidwesten loopt de begrenzing via de Dijkgraaf de Ruiterlaan en de Zuidpolderlaan ten noorden van het natuurpark en verder via de waterloop om de bebouwing ten westen van de Dijkgraaf Poschlaan. Het deelgebied Westerbuiten (inclusief de Molenwerf) wordt aan de noordzijde begrensd door een deel van het industrieterrein Oosthuizerweg. Aan de oostzijde wordt het gebied begrensd door de provinciale weg de N247 en aan de westkant door het Zeevangsdijkje en de Purmerringvaart.

Doel en inhoud

Een beheersverordening is een alternatief voor een bestemmingsplan. De beheersverordening voorziet in een actueel juridisch-planologisch kader en legt de bestaande planologische situatie en het gebruik vast. De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk, die al niet eerder waren toegestaan.

Inzien

De vastgestelde beheersverordening, het raadsvoorstel en -besluit zijn als volgt raadpleegbaar:

Bezwaar/beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt in werking op de dag na de bekendmaking in het gemeenteblad (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/gemeenteblad).

Algemene informatie

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van de sectie Omgevingsbeleid (tel. 0299-398398).

 

 

Edam-Volendam, 30 mei 2018

Naar boven