2de wijzigingsverordening van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Medemblik 2016.

 

Besluit

De raad van de gemeente Medemblik,

gelezen het bijbehorend voorstel van het presidium d.d. 18 juli 2017;

gelet op artikel 16 van de Gemeentewet;

overwegende dat het wenselijk is de fracties in de gelegenheid te stellen voorafgaand aan de benoeming van een wethouder een kennismakingsgesprek te voeren ;

b e s l u i t

in het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Medemblik 2016 een artikel 6a ‘Kennismakingsgesprekken beoogde wethouders’ toe te voegen, met de volgende tekst:

Artikel 6a Kennismakingsgesprekken beoogde wethouders

  • 1.

    Zo spoedig mogelijk nadat de namen van de beoogde wethouders bekend zijn en voordat de gemeenteraad overgaat tot benoeming van de wethouders vindt met de te benoemen wethouder een kennismakingsgesprek plaats.

  • 2.

    De kennismakingsgesprekken worden gevoerd door raadsleden, waarbij elke fractie de gelegenheid heeft één raadslid af te vaardigen.

  • 3.

    Voorafgaand aan het gesprek kiezen de afgevaardigde raadsleden uit hun midden een voorzitter.

  • 4.

    Het doel van de gesprekken is (wederzijdse) kennismaking en het afstemmen van verwachtingen ten aanzien van het functioneren van de wethouder. Het functieprofiel van de wethouder uit de bijlage van de ‘Verordening benoeming en herbenoeming van de burgemeester en functioneringsgesprekken met collegeleden 2014’ kan hierbij worden gebruikt.

  • 5.

    Het gesprek is tweezijdig, dat wil zeggen dat de beoogd wethouder ook met defractievertegenwoordiging over bovengenoemde punten in gesprek kan gaan.

  • 6.

    De gesprekken zijn niet openbaar.

  • 7.

    Van de gesprekken wordt een vertrouwelijk verslag gemaakt dat ter inzage wordt gelegd bij de griffie en door alle raadsleden kan worden ingezien.

8. De inhoud van de gesprekken en het verslag is geheim: uit de gesprekken worden geen mededelingen gedaan in een openbare raadsvergadering.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Medemblik, gehouden op 5 oktober 2017.

De griffier, De voorzitter,

Naar boven