Gemeente Heerlen – Collectieve festiviteiten

 

Het college van burgemeester en wethouders van Heerlen heeft besloten een aantal collectieve festiviteiten aan te wijzen. Net als tijdens de afgelopen jaren is het tijdens collectieve festiviteiten toegestaan meer muziekgeluid te produceren dan de regulier toegestane geluidnormen.

Collectieve festiviteiten voor de gehele stad

Het college heeft besloten de festiviteiten Carnaval (vrijdag 9 februari 2018 tot en met dinsdag 13 februari 2018), Koningsnacht en -dag (donderdag 26 en vrijdag 27 april 2018) en Oud op Nieuw (maandag 31 december 2018) voor de gehele stad aan te wijzen als collectieve festiviteit als bedoeld in art. 4:2 lid 1 en 2 Algemene Plaatselijke Verordening en art. 2.21 lid 1 onder a Activiteitenbesluit milieubeheer.

Voor elk van deze aanwijzingen als collectieve festiviteit geldt dat de regulier toegestane geluidsnorm met maximaal 20 dB(A) mag worden overschreden. Hiermee wordt bovenmatige hinder voorkomen. Het is uiteindelijk aan de toezichthouder om te bepalen of aan de geluideisen wordt voldaan.

Naast bovengenoemde collectieve ontheffingen blijft het op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 4.3) en het Activiteitenbesluit milieubeheer (artikel 2.21 lid 1 onder b) mogelijk om maximaal 12 keer per jaar kennisgeving te doen van de viering van andere festiviteiten binnen een inrichting, de zogenaamde Kennisgeving incidentele festiviteiten.

Naar boven