Gemeente Nijmegen - besluit archeologisch rijksmonument – Voerweg 5 (Valkhof) te Nijmegen

Omschrijving: verstoring van het archeologisch rijksmonument ten behoeve van de herbouw van de Donjon ter plaatse van de in het verleden afgebroken reuzentoren

Juridische grondslag: artikel 11, lid 2 Monumentenwet 1988

Locatie: Voerweg 5 (Valkhof) te Nijmegen, kadastraal bekend: gemeente Nijmegen, sectie C, nummer 8777

Verzenddatum besluit: 26 april 2018

Bevoegd gezag: Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Product: Vergunning archeologisch rijksmonument

Datum ter inzagelegging: 18 mei 2018

 

Het besluit (met de daarbij behorende stukken) ligt met ingang van de aangegeven datum gedurende een periode van 6 weken ter inzage in de Stadswinkel bij de informatiebalie, Mariënburg 75, Nijmegen, geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur en op donderdag van 9.00 – 20.00 uur.

 

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit, kunnen beroep indienen. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. De beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend, kunnen beroep instellen. Alleen als er bijzondere omstandigheden zijn waardoor er geen zienswijzen konden worden ingediend, is er een kans dat de bestuursrechter het beroep toch behandelt.

Het gemotiveerde beroepschrift moet worden ingediend bij de rechtbank in Arnhem. Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem . Het beroepschrift kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op www.loket.rechtspraak.nl. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van DigiD. Voor het behandelen van het beroepschrift zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de Rechtbank Gelderland (tel.nr. 088-361 2000).

 

Voorlopige voorziening

De werking van de vergunning wordt opgeschort, totdat de beroepstermijn is verstreken, of, indien beroep is ingesteld, op het beroep is beslist. De vergunninghouder kan de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken de schorsing op te heffen. Titel 8.3 van de Algemene wet bestuursrecht is van overeenkomstige toepassing.

Het postadres van de rechtbank is: Rechtbank Gelderland, team bestuursrecht , Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. De rechter beoordeelt het verzoek en doet vervolgens uitspraak. Het verzoekschrift kan ook digitaal worden ingediend via het digitaal loket op www.loket.rechtspraak.nl. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van DigiD. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Voor meer informatie wordt verwezen naar de Rechtbank Gelderland (tel.nr. 088-361 2000).

 

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer L. de Jonge, telefonisch bereikbaar onder nummer 024 - 751 7873.

 

 

Naar boven