Uitvoeringsbesluit vervanging dossiers bouwvergunningen gemeente Nuenen c.a.

 

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nuenen c.a. heeft op 19-12-2017 besloten over te gaan tot vervanging door reproducties van de volgende archiefbescheiden en deze na reproductie te vernietigen:

“De dossiers bouwvergunningen ressorterende onder de zorg van het college van burgemeester en wethouders, betreffende de periode 1932 tot en met 1989 en die voor overbrenging naar een archiefbewaarplaats in aanmerking komen.”

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten;

Gelet op artikel 6 van het Archiefbesluit 1995

Gelet op het voorstel van 16 november 2017 van Dienst Dommelvallei

 

B E S L U I T :

 

1. Over te gaan tot vervanging door reproducties van de volgende archiefbescheiden en deze na reproductie te vernietigen: 

 “De dossiers bouwvergunningen ressorterende onder de zorg van het College van burgemeester en wethouders, betreffende de periode 1932 tot en met 1989 en die voor overbrenging naar een archiefbewaarplaats in aanmerking komen”.

 

2. Bij dit besluit zijn de volgende waarborgen gehanteerd:

• de reproducties bieden een voldoende waarborg voor het behoud van de in de archiefbescheiden vervatte gegevens en hun toegankelijkheid, daar de voorzorgen in acht zijn genomen, die zijn beschreven in het voor vervanging opgestelde “Handboek Digitalisering Gemeente Nuenen”;

• de wenselijkheid van de vervanging is beschreven in het Handboek;

• reproductie geschiedt door middel van scanning bij het bedrijf GMS te Alblasserdam en de vervangende exemplaren worden opgenomen in het archiefbeheersysteem van de gemeente;

• het belang van de gegevens voor de gemeente is gewaarborgd door het toepassen van een sluitende kwaliteitscontrole over het gehele proces van transport, digitalisering, opname en opslag. Deze kwaliteitscontrole garandeert het behoud van de betrouwbaarheid, authenticiteit, integriteit en bruikbaarheid van de betreffende archiefbescheiden;

• het belang van de gegevens voor de recht- en bewijszoekende, historisch onderzoek en de waarde van de archiefbescheiden als bestanddeel van het cultureel erfgoed is eveneens gewaarborgd door het gebruik van digitaliseringsparameters en het toepassen van een sluitende kwaliteitscontrole over het gehele proces van transport, digitalisering, opname en opslag.

 

3. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking. 

 

Bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening 

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u hiertegen bezwaar maken. Dit doet u door een brief te sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Postbus 10000 5670 GA te Nuenen. In uw brief moet u aangeven tegen welk besluit u bezwaar heeft.

 

Als u bezwaar maakt, kunt u daarnaast ook een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank in ’s-Hertogenbosch.

  

Besloten in de vergadering van 19 december 2017

Burgemeester en wethouders van Nuenen,

de burgemeester, de heer M.J. Houben MBA

de secretaris, de heer J. van Vlerken

 

 

Naar boven