Programma geluid gemeente Best 2018-2023

 

Programma Geluid 2018-2023

 

Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat ze op 8 mei 2018 instemden met het ‘ontwerp Programma Geluid 2018-2023’. Hierin staat het geluidbeleid en de samenhang met andere beleidsvelden binnen onze gemeente. Denk daarbij aan gezondheid, wonen, natuur en mobiliteit. Ook ziet u de acties voor de komende vijf jaar die de gemeente Best en andere partijen gaan nemen. Door de uitvoering van het Programma Geluid beogen we een passend geluidniveau te behouden en waar het kan te verbeteren. Het programma en de onderliggende geluidsbelastingkaarten met toelichting zijn in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentebest.nl.

 

Het ontwerp programma ligt voor iedereen op afspraak ter inzage vanaf 16 mei 2018 gedurende een periode van zes weken in het gemeentehuis. Iedereen kan schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerp programma indienen tot en met 26 juni 2018. De ingebrachte zienswijzen worden behandeld als onderdeel van de openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

De verplichting tot het opstellen van een Programma Geluid vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn omgevingslawaai in de Nederlandse wetgeving. De regelgeving staat in hoofdstuk 11 ‘Geluid’ en 11.2 ‘Geluidbelastingkaarten en actieplannen’ van de Wet milieubeheer, het Besluit geluid milieubeheer en in de Regeling geluid milieubeheer.

 

Tegen de vaststelling van het programma is, na verwerking van de ingediende zienswijzen, geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

 

 

Naar boven