Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Geldermalsen 2015

De raad van de gemeente Geldermalsen;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 april 2017, nummer 008,

besluit:

vast te stellen de:

“Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Geldermalsen 2015

Artikel I Wijzigingen verordening

  • A.

    Artikel 1:3 “Indiening aanvraag” vervalt.

  • B.

    Artikel 1:8 wordt gewijzigd door toevoegen van een tweede lid: Artikel 1:8 lid 2:Een vergunning of ontheffing kan worden geweigerd als de aanvraag daarvoor minder dan drie weken voor de beoogde datum van de beoogde activiteit is ingediend en daardoor een behoorlijke behandeling van de aanvraag niet mogelijk is.

  • C.

    Artikel 2:39 lid 2b. wordt gewijzigd en komt te luiden:b. speelgelegenheden waarvoor de raad van bestuur van de kansspelautoriteit bevoegd is vergunning te verlenen;

  • D.

    Artikel 2:77 wordt gewijzigd, de aanduiding “vaste” vervalt, en komt te luiden:De burgemeester is bevoegd overeenkomstig artikel 151c van de Gemeentewet te besluiten tot plaatsing van camera’s voor een bepaalde duur ten behoeve van het toezicht op een openbare plaats.

  • E.

    Toe te voegen artikelen: Artikel 4:9A Achterlaten van zwerfafval 1. In dit artikel wordt verstaan onder zwerfafval: afval dat door mensen is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn.

    Artikel 4:9A Achterlaten van zwerfafval

    1. In dit artikel wordt verstaan onder zwerfafval: afval dat door mensen is weggegooid of achtergelaten

    op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn.

    2. Het is verboden zwerfafval in de openbare ruimte achter te laten zonder gebruik te maken van de van gemeentewege of anderszins geplaatste of voorgeschreven bakken, manden of soortgelijke voorwerpen.

    3. Het is verboden om andere afvalstoffen dan zwerfafval achter te laten in daartoe van gemeentewege of anderszins geplaatste of voorgeschreven bakken, manden of soortgelijke voorwerpen.

     

    Artikel 4:9B Voorkomen van milieuverontreiniging

    • 1.

      Het is verboden buiten een daarvoor door het college aangewezen plaats en buiten een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer een afvalstof, stof of voorwerp op of in de bodem te brengen, te storten, te verbranden, te verwerken, te houden, achter te laten of anderszins te plaatsen op een wijze die aanleiding kan geven tot hinder of nadelige beïnvloeding van het milieu.

    • 2.

      Het college kan ontheffing verlenen van het verbod als bedoeld in het eerste lid.

    • 3.

      Het verbod is niet van toepassing:

      • a.

        op het ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen of andere categorieën van afvalstoffen dan huishoudelijke afvalstoffen;

      • b.

        op het thuis composteren van groente-, fruit- en tuinafval;

      • c.

        voor zover de (afval)stoffen tijdelijk op de weg geraken of worden gebracht als onvermijdelijk gevolg van het laden, lossen of vervoeren van afvalstoffen dan wel het verrichten van andere werkzaamheden op of aan de weg;

      • d.

        op het verbranden van kerstbomen, voor zover dit plaatsvindt tijdens en in het kader van een evenement, waarvoor door de burgemeester vergunning is verleend.

    • 4.

      Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voor zover de Wet bodembescherming, de Waterwet of het Besluit Bodemkwaliteit voorziet in de beoogde bescherming van het milieu.

Artikel II Inwerkingtreding

Deze “Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Geldermalsen 2015” treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking hiervan.

Aldus besloten in de openbare vergaderingvan 30 mei 2017, nummer 07,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven