Besluit hogere waarden Wet geluidhinder "Scholencluster H.R. Lorentzstraat Eerbeek

 

Het college van burgemeester en wethouders van Brummen heeft op 1 februari 2017 zijn voornemen bekend gemaakt om een hogere waarde vast te stellen ten behoeve van de bouw van het “Scholencluster H.A. Lorentzstraat 3” Eerbeek.

 

Uit een akoestisch onderzoek is gebleken dat niet kan worden uitgesloten dat de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A) etmaalwaarde zoals neergelegd in artikel 44 Wgh voor het industrielawaai in de toekomst wordt overschreden.

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen concludeert dat het, gezien de beperkte schaal van dit plan, niet wenselijk is om effectieve maatregelen te treffen die de geluidsbelasting terug kunnen brengen tot waarden die lager zijn dan de vast te stellen hogere grenswaarde van 51 dB. Voor de voorbereiding van het besluit tot het vaststellen van de hogere waarde is de procedure zoals bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO) in samenhang met artikel 110 c van de Wet geluidhinder (Wgh) van toepassing. Het ontwerpbesluit heeft vanaf 1 februari 2017 voor een termijn van zes weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingebracht.

Op grond hiervan heeft het college van burgemeester en wethouders van Brummen, gelet op bovenstaande overwegingen en de bepalingen als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en Hoofdstuk VIIIa van de Wgh, op 18 april 2017 besloten een hogere waarde vast te stellen voor de “Scholencluster H.A. Lorentzstraat 3” Eerbeek van 51 dB(A) voor het industrielawaai.

 

Ter inzage legging

Analoog

Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en bijbehorende stukken, liggen met ingang van maandag 8 mei 2017 tot en met maandag 19 juni 2017, tijdens de openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

 

Digitaal

Het besluit is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Ruimte voor Eerbeek/Tien opgaven/Nieuwe scholen).

 

Beroep

Tegen het besluit kan met ingang van 8 mei 2017 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

• belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend bij burgemeester en wethouders;

• belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig zienswijzen bij burgemeester en wethouders in te dienen.

 

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.

 

Brummen, 5 mei 2017

 

Naar boven