Start bestrijding eikenprocessierups, ‘GO’ Moment, gemeente Echt-Susteren

Via dit bericht willen wij u informeren over de start van de bestrijdingsronde eikenprocessierups, het zogenoemde ‘GO’ moment.

 

In Midden-Limburg is een werkgroep samengesteld die de bestrijding van de eikenprocessierups coördineert en begeleidt. Deze werkgroep heeft een deskundig bedrijf ingeschakeld dat in het voorjaar voor de Midden-Limburgse gemeenten de ontwikkeling van de eikenprocessierups volgt. Momenteel hebben wij in onze gemeente waargenomen dat alle eilegsels van de eikenprocessierups, op onze monitoringslocaties, zijn uitgekomen.

Nu is het wachten op volledige bladontluiking van de eikenbomen. In de wat oudere lanen zijn de eiken al groen, maar de op andere plekken met voornamelijk jongere eiken komen de knoppen net uit. De verwachting is daarom dat we vanaf de eerste week van mei gaan beginnen met de bestrijdingsronde die circa twee weken zal duren.

De inzet van het spuitkanon binnen de bebouwde kom zal voornamelijk overdag plaatsvinden, en kan voor enige geluidshinder zorgen. Hiervoor vragen wij uw begrip.

 

Meer informatie over de processierups, de wijze van bestrijding, gezondheidsrisico’s enz. kunt u vinden op onze website onder: eikenprocessierups bestrijden

Naar boven