ONDERMANDAATBESLUIT Wob-verzoeken Haarlemmermeer 2017

Uitbreiding bestaand ondermandaat (beslissen op Wob-verzoeken aan alle cluster- staf-, eenheid-, team-, en gebiedsmanagers)

 

Op 15 december 2015 heeft het college het Mandaat-, machtiging- en volmachtbesluit Haarlemmermeer 2016 (hierna te noemen: het mandaatbesluit) met bijlagen vastgesteld. Dit mandaatbesluit is op 1 januari 2016 in werking getreden (Gemeenteblad 126742, 2015).

 

In het clustermandaatregister van Inkoop & Juridische Zaken staat nu: “Beslissen omtrent verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Dit omvat mede het verdagen van de beslistermijn en het beslissen over buiten behandelingstelling van Wob-verzoeken”

Dit ondermandaat is uitsluitend verleend aan de Clustermanager Inkoop & Juridische zaken en aan de teammanager Juridisch Advies.

 

Reden voor het onderhavige besluit is de praktische werkbaarheid. Er komen heel veel Wob-verzoeken bij de verschillende clusters binnen. Het is daarom wenselijk dat ieder cluster zelf deze Wob-verzoeken kan afhandelen. Daarom verleen ik dit ondermandaat aan alle Cluster- staf-, eenheid-, team-, en gebiedsmanagers.

 

Bijzondere voorwaarde

Eén van de functioneel adviseurs 1 van cluster Inkoop & Juridische Zaken wordt altijd vóóraf per e-mail in kennis gesteld van de afdoening.

 

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt na bekendmaking op overheid.nl in werking en het wordt op intranet geplaatst (Site/Cluster Inkoop & Juridische Zaken/Mandaten). Zowel het Algemene mandaatregister als het mandaatregister voor Inkoop & Juridische Zaken zal hierop worden aangepast.

 

BESLUIT

Op grond van het voorgaande besluit ik:

Het bestaande mandaat: “Beslissen omtrent verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur, onder te mandateren aan alle Cluster- staf-, eenheid-, team-, en gebiedsmanagers. Dit wordt voortaan een algemene mandaatbevoegdheid.

 

Voor akkoord,

De gemeentesecretaris,

Carel Brugman

Naar boven