Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2016 gemeente Oud-Beijerland

De raad van de gemeente Oud-Beijerland;

 

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 december 2016;

 

Overwegende dat is gebleken dat in de Algemene Plaatselijke Verordening 2016 zoals vastgesteld op 8 december 2015 een fout is geslopen die dient te worden hersteld;

 

Dat het in afwijking van het voorstel van burgemeester en wethouders niet wenselijk wordt geacht dat de particuliere bomen die voorheen als waardevol werden beschouwd nu onbeschermd zouden zijn;

 

Dat daarom de APV niet wordt gewijzigd door de woorden “of bomen” te schrappen, maar in de plaats daarvan de stamdiameter zodanig aan te passen dat de voorheen als waardevol aangemerkte waardevolle particuliere bomen niet onbeschermd zijn en desalniettemin toch de ratio van het collegevoorstel gevolgd kan worden.

 

Besluit

 

Vast te stellen de volgende wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2016

 

Artikel I

De Algemene Plaatselijke Verordening 2016 wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A.

    In artikel 4:10 wordt de volgende wijziging aangebracht:

    • a.

      Onder sub f wordt 15 cm beide keren vervangen door 60 cm. Sub f luidt dan als volgt: “boom: -een levend houtig opgaand en in beginsel overblijvend gewas met een stamdiameter van minimaal 60 cm gemeten op 1,30 meter hoogte boven het maaiveld. In geval van meerstammigheid geldt de stamdiameter van de dikste stam. In afwijking van deze minimale stamdiameter van 60 cm geldt geen minimale stamdiameter indien het bomen zijn als in de artikelen 4:19, 4:20, 4:22, en 4:23 van deze verordening.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op 15 januari 2017. Op besluiten die zijn genomen voor inwerkingtreding van deze wijzigingsverordening blijft het recht zoals dat gold voor dat tijdstip van toepassing.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 20 december 2016,

 

De griffier,

E.G. Bunt

De voorzitter,

J.H.M. Hermans-Vloedbeld

Naar boven