Gemeente Nissewaard - Voorbereidingsbesluit ‘Winkelgebied Waterland’ vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 22 maart 2017 het voorbereidingsbesluit ‘Winkelgebied Waterland’ vastgesteld.

Voor het plangebied wordt een nieuw planologisch regime voorbereid.

Inhoud

Voor het plangebied geldt dat:

  • 1.

    het verboden is om het gebruik van gronden of bouwwerken binnen het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt te wijzigen, tenzij hiervoor een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 lid 1 onder c Wabo is verleend;

  • 2.

    er alleen een omgevingsvergunning voor het wijzigen van het gebruik van gronden of bouwwerken binnen het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt wordt verleend indien:

    • het betreffende gebruik niet strijdig is met het vigerende bestemmingsplan “Waterland”;

    • er bij het betreffende gebruik geen sprake is van een met de omgeving conflicterende functie en er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van de verkeersveiligheid, het woon- en leefklimaat en de gebruiksmogelijkheden van de aangrenzende gronden (dit is het geval indien er sprake is van wijziging gebruik ten behoeve van horeca categorie 2).

Plangebied

Het winkelgebied van Winkelcentrum Waterland aan de Vlinderveen in Spijkenisse, zoals weergegeven in tekeningnummer 14-60-2006.

Planfase

Voorbereidingsbesluit.

Plannummer

NL.IMRO.1930.VBWALWINKELGEBIED-3001.

Inzage

U kunt het voorbereidingsbesluit ‘Winkelgebied Waterland’ vanaf 7 april 2017 inzien:

Reacties

U kunt nu niet reageren op het voor bereidingsbesluit . U kunt dus geen bezwaar of beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit ‘Winkelgebied Waterland’ treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het gemeenteblad.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het voorbereidingsbesluit of wilt u een afspraak maken dan kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid via telefoonnummer: 14 0181.

Naar boven