Eerste wijziging verordening leerlingenvervoer

De raad van de gemeente Venlo;

gelezen het voorstel van het college van 14 februari 2017, registratienummer 1061043;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 4 van de Wet op het primair onderwijs, artikel 4 van de Wet op de expertisecentra en artikel 4 van de Wet op het voortgezet onderwijs;

besluit:

I. Vast te stellen de navolgende 1ste wijziging van de “Verordening leerlingenvervoer

gemeente Venlo.

1. Artikel 10, 1ste lid wordt als volgt gewijzigd:

Het college verstrekt aan de ouders van de leerling die een school voor basisonderwijs bezoekt, bekostiging op basis van de kosten van het openbaar vervoer, indien de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan zes kilometer bedraagt, tenzij de leerling door een structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap niet zelfstandig van het openbaar vervoer of de fiets gebruik kan maken.

2. Artikel 10, 2de lid wordt als volgt gewijzigd:

De afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan zes kilometer bedraagt, tenzij de leerling door een structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap niet zelfstandig van het openbaar vervoer of de fiets gebruik kan maken.

3. Artikel 11, 1ste lid onder b wordt als volgt gewijzigd:

De leerling door een structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap niet zelfstandig van het openbaar vervoer of de fiets gebruik kan maken.

4. Artikel 12, 1ste lid onder d wordt als volgt gewijzigd:

De leerling, naar het oordeel van het college, gelet op zijn structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap niet in staat is – ook niet onder begeleiding – van openbaar vervoer gebruik te maken.

  • 5.

    Artikel 15, 1ste lid wordt als volgt gewijzigd:

    • a.

      Het college verstrekt aan de ouders van de leerling die een school zoals bedoeld onder artikel 14 bezoekt bekostiging op basis van de kosten van het openbaar vervoer van de leerling en een begeleider, indien de leerling door een structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap niet zelfstandig van het openbaar vervoer of de fiets gebruik kan maken.

    • b.

      Ingevoegd een nieuw 2de lid, luidende: Het college verstrekt aan de ouders van de leerling die een school voor voortgezet speciaal onderwijs bezoekt, bekostiging op basis van de kosten van het openbaar vervoer, indien de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan zes kilometer bedraagt.

    • c.

      Het huidige 2de en 3de lid worden vernummerd in 3de lid en 4de lid.

  • 6.

    Artikel 16, 1ste lid onder d wordt als volgt gewijzigd: De leerling, naar het oordeel van het college, gelet op zijn structurele lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of psychische handicap niet in staat is – ook niet onder begeleiding – van openbaar vervoer gebruik te maken.

7. Hernummering artikel 23 en 24. Door het wegvallen van artikel 22 wordt artikel 23 en 24 hernummerd in 22 respectievelijk 23.

8. Toelichting op artikel 11 deels herschreven deze luidt: Ouders van leerlingen die een school voor speciaal basisonderwijs bezoeken komen in aanmerking voor bekostiging van de vervoerskosten, als de afstand van de woning naar de school meer dan zes kilometer is.

II. Te bepalen dat de wijziging in werking treedt per 1 april 2017.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 29 maart 2017.

De griffier, De voorzitter,

Geert van Soest Antoin Scholten

Naar boven