Ontwerp bestemmingsplan ‘Plan Zuid fase 2’ en Ontwerp Beeldkwaliteitsplan ‘Plan Zuid fase 2’

 

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat vanaf 6 april 2017 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos bij het KCC in het gebouw “De Groenlandsvaarder”, aan de Voorstraat 35 te Harlingen, ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Plan zuid Fase 2’ en het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Plan Zuid Fase 2’. Het ontwerpbestemmingsplan kan verder bekeken worden op www.ruimtelijkeplannen.nl

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het herontwikkelen van een braakliggend terrein tussen de N31, de Koningin Wilhelminastraat en de Prins Bernhardstraat in de wijk Plan Zuid. In dit gebied lag vroeger het ziekenhuis, later de politieschool en nog later het AZC. Ook het herontwikkelen van de huidige woningen aan de Prins Bernhardstraat vormt onderdeel van dit bestemmingsplan.

 

Naast het ter inzage leggen van het voorontwerp bestemmingsplan wordt tegelijkertijd ook het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Plan Zuid Fase 2’ ter inzage gelegd. Doel van het beeldkwaliteitsplan is om te voorzien in een beeldkwaliteitskader voor de voorgenomen ontwikkeling in het plangebied. Het beeldkwaliteitsplan wordt vastgesteld door de Raad en geldt als welstandstoetsingskader voor de bouwplannen in de ontwikkelfase en eventuele grotere bouwplannen in de beheerfase. Het beeldkwaliteitsplan dient daarnaast als inspiratiebron in het aanbestedingstraject. Het beeldkwaliteitsplan zal uiteindelijk als bijlage in het bestemmingsplan ‘Plan Zuid Fase 2’ worden opgenomen.

 

  • 1.

    Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 17 mei 2017) over het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) zijn of haar zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

  • 2.

    Binnen de eerder genoemde termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) een inspraakreactie indienen bij de gemeenteraad tegen het ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Plan Zuid fase 2’.

 

Voor meer informatie over het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en/of de procedure kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Zaken, beleidsveld ruimtelijke ordening, via telefoonnummer 14 - 0517.

 

Harlingen, 4 april 2017.

 

Harlingen 29-03-2017

Naar boven